«Basti» gleder seg

Han har spilt over 500 ganger for Bayern München, men aldri vært involvert i et skikkelig byderby.

Publisert Sist oppdatert

Som førstelagsspiller i den tyske storklubben fikk Bastian Schweinsteiger riktignok med seg to opptredener mot naboene fra 1860 München. Men, for det første er dette mer enn ti år siden, og for det andre var det aldri snakk om noen virkelig nervepirrende lokaloppgjør à la United mot City. Til det var kvalitetsforskjellene mellom de to klubbene altfor stor. 1860 München har da også befunnet seg på tysk fotballs andre nivå helt siden 2004/05-sesongen.

Søndagens Manchester-derby representerer derfor noe helt nytt i den tyske 31-åringens begivenhetsrike fotballiv.
Overfor kampprogrammet United Review har Schweinsteiger tidligere gitt uttrykk for savn av muligheten til å få oppleve den spesielle atmosfæren som følger med derbykamper, og nettopp derfor er han så spent på det som venter på søndag.

På spørsmål fra ManUtd.com om han har merket noe til rivaliseringen mellom United og City på gateplan i den korte tiden han har bodd i Manchester, svarer Schweinsteiger at det har han ikke.

– Nei, ikke i grunnen har jeg ikke gjort det ennå, men jeg gleder meg så definitivt. Derbykamper er så spesielle, og vi skal være glade for at vi har to store klubber i byen, klubber som også er med i Champions League.

bm
Bayern München mot 1860 München, her fra 2003. Ikke helt det samme som United v City.

– Jeg husker da jeg var i München og vi alltid ønsket oss en slik situasjon, men det andre laget, 1860 München, spilte ikke så særlig bra, sier han med dårlig skjult latter.

– Vi håpet bestandig på et derby, men dessverre var ikke det mulig. Her derimot, kan vi spille massevis av slike kamper, og det er jeg veldig glad for, avslutter en forventningsfull Schweinsteiger.

Powered by Labrador CMS