– Jeg er klar!

En spillesugen og endelig skadefri Marcos Rojo erklærer seg klar til derby-tjeneste.

Publisert Sist oppdatert

Den 27 år gamle argentineren forteller i et intervju med MUTV hvordan det er å være tilbake etter en alvorlig skade og påfølgende, syv måneder langt fravær:

– Det er fantastisk å være tilbake; ja, bare det å få føle på folks kjærlighet igjen er herlig nok, sier Rojo.

Han legger imidlertid ikke skjul på at det har vært en lang og smertefull prosess, og at belønningen har kommet alt annet enn gratis:

– Den har kommet i stand takket være det harde arbeidet jeg la ned i Portugal i sommer, da jeg gjorde alt for å komme tilbake i toppform. Jeg opplevde noen tøffe perioder da, og måtte stole på hjelp fra familien for å komme igjennom det, forklarer han.

Prikkfritt comeback

Rojo var tilbake i tide til å rekke bortemøtet med Basel i Sveits den 22. november. Da var det gått 216 dager siden uhellet var ute og han røk korsbåndet i Europa League-møtet med Anderlecht. Det kunne ingen se der han på nærmest prikkfri måte kjempet seg gjennom 90 minutter på St. Jacob-Park.

MARCOS ROJO i typisk innbitt positur i sitt comeback. Her i kamp med Basels Renato Steffen.
MARCOS ROJO i typisk innbitt positur i sitt comeback. Her i kamp med Basels Renato Steffen.

Frikveld på tirsdag

Siden har det blitt ytterligere 90 minutter både mot Watford og Arsenal, før José Mourinho innvilget ham en pust i bakken under denne ukens Champions League-møte med CSKA Moskva. Det var en gest Rojo satte pris på:

– Ja, etter tre kamper med 90 minutters spilletid var det godt med hvile, innrømmer han.

– Selv om jeg har følt meg i fysisk bedre stand enn jeg trodde på forhånd, mener jeg at det var en god avgjørelse av manageren. Nå føler jeg meg frisk og fin, og rytmen er på god vei tilbake.

– Så nå gleder jeg meg stort til søndag. Kamper som dette virket så langt unna da jeg gikk skadet, men nå er jeg her, tilbake i form, klar og veldig lysten på å få spille.

– BRING ‘EM ON! Marcos Rojo har en høne å plukke med Kevin De Bruyne & co. etter fjorårets derby.
– BRING ‘EM ON! Marcos Rojo har en høne å plukke med Kevin De Bruyne & co. etter fjorårets derby.

– Det handler om vilje

På spørsmål om hva han tror vil kunne bli faktorene som til syvende og sist kommer til å avgjøre det 157. ligamøtet mellom de to Manchester-klubbene, lyder svaret:

– Jeg tror det vil handle om hvilket av de to lagene som viser størst vilje til å vinne. Det er to jevne lag og begge er i god form, så det kommer an på hvem som klarer å opprettholde konsentrasjonen gjennom hele oppgjøret, og hvem som vil mest.

Hva mener du — bør José Mourinho rydde plass til Rojo mot City? Hvem bør i så fall vike?

Powered by Labrador CMS