Ingen City-utestengelse likevel – nå må vi klare topp fire

Publisert Sist oppdatert

UEFA utestengte i utgangspunktet Manchester City fra UEFA-turneringer de neste to sesongene for å ha prøvd å lure UEFA i forbindelse med FFP-restriksjonene, men City anket dommen til CAS (Court of Arbitration for Sport).

Der fikk City delvis medhold, og fikk straffen kraftig redusert.

CAS konkluderer med at de fleste av bruddene på den mest alvorlige delen av tiltalen (at City prøvde å lure UEFA ved å kamuflere bruk av egenkapital som sponsorbidrag) enten ikke kunne bevises, eller var foreldet, og med det fjernes utestengelsen fra UEFA-turneringene.

Det konkluderes med at City ikke samarbeidet skikkelig med UEFA i etterforskningen. City får fortsatt bot, men den reduseres til 10 millioner euro.

Her kan en lese mer fra CAS om dommen.

UEFA tar dommen til følge, skriver de i en uttalelse publisert på UEFA.com.

Dette er selvsagt en stor opptur for Manchester City, både sportslig og rent økonomisk, mens det for andre Champions League-jagende klubber er dårlig nytt siden dette betyr at kun topp fire-plassering (eller Europa League-triumf) er nok for å kvalifisere seg til Champions League.

United har uansett svært gode muligheter – allerede mandag kveld kan United være oppe på tredjeplass, med tre kamper igjen av Premier League-sesongen.

Hvis vi skulle klare å vinne mot Southampton (H), Crystal Palace (B) og West Ham (H), så er Champions League-plassen sikret før siste serierunde hvis Leicester eller Chelsea gir bort poeng i en av sine to neste kamper. Leicester møter Sheffield United (H) og Tottenham (B) i sine to neste kamper, mens Chelsea møter Norwich (H) og Liverpool (B).

Hvis vi antar at vi går på minst ett poengtap før vi skal møte Leicester på bortebane i siste runde, så vil det likevel være gode muligheter.

Powered by Labrador CMS