– Blir jevnt

Leder i Manchester Citys skandinaviske supporterklubb, Tor Sønsteby, er forsiktig optimist foran søndagens FA-cupkamp på Etihad Stadium.

Publisert Sist oppdatert

Søndag er det duket for nok et byderby mellom de to Manchester-lagene. Denne gang er det snakk om FA-cupens tredje runde, og kampen skal spilles på Etihad Stadium.

Det er imidlertid ikke en helt vanlig FA-cupkamp som venter søndag. Det er en kamp mellom to rivaler, den spilles mellom lag én og to på Premier Leauge-tabellen, og Manchester United er ute etter å revansjere både semifinaletapet i den samme turneringen i fjor og det grusomme 1-6-tapet fra i høst.

Det er med andre ord duket for et skikkelig storoppgjør i Manchester søndag ettermiddag!

Spår jevn kamp

Leder i Manchester Citys supporterklubb, Tor Sønsteby, er forsiktig optimist foran møtet mellom Englands to beste lag, og spør en jevn og tøff kamp.

– Jeg tror det blir jevnt, sier Sønsteby til United.no. – Kanskje 1-1, eller en knapp City-seier.

– Vincent Kompany kommer til å bli viktig. Når det kommer til resten av laget, så er vi noe svekket av at Toure-brødrene reiser til Afrikamesterskapet. Med disse borte sier det omtrent seg selv hvilket lag Mancini stiller med.

LYSEBLÅ TRIUMF: Manchester Citys supportere hadde en fin opplevelse på Old Trafford 23. oktober.

– Bør vinne serien

Manchester City leder Premier League etter 20 spilte kamper, tre poeng foran United. Stjernegalleriet røk imidlertid – som sine røde naboer – ut av Champions League i gruppespillet, noe som har satt en liten demper på sesongen hittil.

– Det har gått litt over forventning i Premier Leauge, mens det gikk litt under forventning i Champions Leauge, mener Sønsteby, som er optimist med tanke på resten av Premier League-sesongen.

– Jeg mener vi bør vinne serien nå, men en andre- eller tredjeplass er også greit. Å kvalifisere seg til Champions League er det viktigste.

– Når det kommer til FA-cupen, tror jeg ikke at vi kommer til å vinne den også i år.

RØD TRIUMF: Nani fullfører snuoperasjonen i Community Shield.

Frykter lagmaskingen United

Når det kommer til Citys egne spillere mener Sønsteby David Silva har vært sesongens store spiller, og trekker frem teknikk, pasninger og spilleforståelse som den lille spanjolens store styrker. Når det kommer til Uniteds stall, er det imidlertid ikke en spesiell spiller supporterlederen frykter.

– Det er Uniteds laginnsats og moral, samt lagets evne til å reise seg i motgang som er lagets sterkeste sider.

– Jeg tror allikevel det blir 1-1 eller 2-1 til City, avslutter Sønsteby.

Så gjenstår det å se om Sir Alex Fergusons menn greier å reise seg etter den siste tids motgang, eller om Roberto Mancini og hans lyseblå disipler blir for sterke søndag ettermiddag.

Manchester City SCSB

Manchester Citys skandinaviske supporterklubb ble stiftet i 1974 og hadde 1. mai 2011 1394 medlemmer. De gir ut supporterbladet ‘Scandinavian True Blue’, som kommer ut fire ganger i løpet av sesongen. Supporterklubbens hjemmesider kan du besøke HER.

Powered by Labrador CMS