– All ære til Sir Alex

Sir Bobby Charlton mener det er en fantastisk prestasjon å lede med fem poeng på Manchester City, og mimrer også tilbake til 1968 da United og City kjempet om gullet.

Publisert Sist oppdatert

Charlon er mektig imponert over måten laget har kjempet seg tilbake etter 6-1-tapet mot City i oktober, og spesielt hvordan Sir Alex Ferguson har inspirert spillerne. ManUtd.com har gjengitt et lite utdrag av United-legendens spalte i United Review:

– Sir Alex Ferguson og trenerne fortjener mye skryt for at United er tilbake i gullkampen. På starten av sesongen vil man unngå skader og suspensjoner, og United har vært utrolig uheldige med skadene som har ødelagt, skriver han.

– Det har blitt sagt så mye om Sir Alex, spesielt denne sesongen når han passerte 25 år i klubben, så det er vanskelig å komme opp med noe nytt. Han er bare fantastisk, og måten han løfter alle rundt seg er utrolig.

– Det beste eksempelet på det er reaksjonen etter 6-1-tapet mot City. Det sjokkerte alle som er involvert i klubben og det er noe du håper aldri vil skje igjen. Man håper jo å kunne vinne mot dem med samme sifre en gang, men reaksjonen på tapet viser uansett hvor innflytelsesrik han er, skriver Charlton videre, og mimrer tilbake til 67/68-sesongen da City vant gullet knepent foran United:

– City hadde ikke vunnet ligaen på lenge og var sultne på suksess. Å ta pokalen fra oss på sesongens siste dag var en god prestasjon, og jeg må si at de fortjente det.

– Men jeg husker da jeg møtte Mike Summerbee et par dager etter vi hadde vunnet Europacupen og tre uker etter at City vant ligaen. Mike lo litt og sa «Dere finner alltid en måte å overgå oss på, gjør dere ikke?»

– Europacupen var den viktigste turneringen man kunne vinne og det betydde mye for oss å vinne den. Uheldigvis for City satte det deres prestasjon i skyggen, skriver Charlton.

Powered by Labrador CMS