– City driver oss fremover

Wayne Rooney innrømmer at det vil smake ekstra godt med en ligatriumf denne sesongen.

Publisert Sist oppdatert

Han og lagkameratene drar til mandagens bortemøte med Blackburn med to poengs ledelse til Manchester City; den eneste klubben som fortsatt har muligheten til å fravriste dem ligatroféet.

Med seier på Ewood Park vil ledelsen bli utvidet til fem poeng, et forsprang som ytterligere vil øke sjansen for at nok et ligamesterskap havner i Sir Matt Busby Way. Det er et scenario som tiltaler Wayne Rooney.

– Om det vil bety noe ekstra fordi det er City det gjelder?

Rooney stiller selv spørsmålet; og benytter anledningen til å svare på sparket:

– Ja, selvfølgelig vil det det. Det er første gang siden jeg kom hit, og første gang på mange år, at City og United har kjempet side om side om tittelen.

– En triumf i år vil bety veldig mye både for spillerne, supporterne og klubben. Klarer vi det, vil det garantert være en av våre største triumfer noensinne, sier Rooney til Sky Sports.

Minst like tøft som før

Selv om det lenge har vært klart at årets ligamesterskap utelukkende står mellom de to Manchester-klubbene, går ikke Rooney med på at konkurransen er mindre tøff enn tidligere. Tvert imot.

– Det er sannsynligvis vanskeligere å vinne Premier League enn noen gang før, mener han.

– For å vinne er man nødt til å yte alt man kan i hver eneste kamp. Det holder ikke med 75 prosents innsats om man har seiersambisjoner. Husk på at det pleide å være fire faste klubber i toppen, mens resten kjempet om de øvrige posisjonene. Nå kjemper seks, syv klubber om en plass blant de fire første.

Rekordartet poengfangst

– Til tider har vi spilt glimrende fotball, mens vi har også spilt mindre bra. Vi har imidlertid hele veien vist moral og besluttsomhet nok til å presse frem resultater.

– Bare se på poengantallet. Så langt er det vel et av de høyeste i klubbens historie. Det tyder på at vi ikke har gjort det så aller verst.

– Så lenge vi fortsetter å vinne fotballkamper bryr vi oss heller ikke så veldig mye om hva folk måtte mene. Det viktigste er å konsentrere oss om oss selv og sørge for at vi oppnår resultater. Riktignok skal jeg ikke underslå at man får et ekstra løft når rivalene taper poeng. Vi må bare passe på at slike fordeler utnyttes, sier Uniteds toppscorer, og håper på ytterligere nettsus i mandagens viktige oppgjør på Ewood Park.

Powered by Labrador CMS