– Vi fortjener tittelen

Patrick Vieira mener Manchester United får hjelp av dommeren, og mener City har vært best hele sesongen.

Publisert Sist oppdatert

I forrige uke uttalte Patrick Vieira at det var desperasjon fra Uniteds side å hente tilbake Paul Scholes. Vieira, som nå er ansvarlig for spillutvikling i City-systemet, er imidlertid ikke ferdig med ordkrigen mot Manchester United.

I etterkant av situasjonen mandag, der Fulhams Danny Murphy gikk i bakken innenfor Uniteds 16-meter på overtid uten å få straffe, mener nå Vieira at United får spesialbehandling av dommerstanden.

– Når United spiller hjemme får de noen fordeler andre lag ikke får, sier Vieira til BBC.

– Jeg tror at når man spiller borte mot United, Madrid, Barcelona eller Milan, når dommere dømmer disse kampene er det alltid vanskelig å dømme mot disse lagene. Sånn er det.

– Det er slike fordeler lagene som er vant til å vinne får hele tiden, så vi er nødt til å vinne kamper for å få denne fordelen i fremtiden.

– Vi har vært best

Med åtte kamper igjen av sesongen, leder United med tre poeng over naboene fra Eastlands. Vieira mener United er favoritter til å ta tittelen, men synes City fortjener den.

– Dette er vårt øyeblikk, sier franskmannen. – Helt siden starten av sesongen har City vært det beste laget og spilt den beste fotballen. Jeg mener klubben fortjener dette.

– Men når man leder har man fordelen. De (Manchester United, journ.anm.) er favoritter.

Som respons på Vieiras uttalelser om Scholes’ comeback i forrige uke, slo Sir Alex Ferguson tilbake med å si at det var City som virkelig var desperate, som hentet tilbake Carlos Tevez etter krangelen han hadde med Mancini i høst. Vieira deler ikke United-managerens syn.

– Vi er glade for at Carlos er tilbake. Kvalitetene som slike spillere har kommer til å bli veldig viktig på dette stadiet av sesongen.

– Problemet var mellom ham og klubben. Spillerne var veldig glade for å ha ham tilbake.

– Det er viktig å ikke miste fokus, det er så mye som kan skje. Folk prøver å fyre opp stemningen mellom klubbbene. Det kommer bare til å bli hetere og hetere, avslutter Vieira.

Powered by Labrador CMS