– Det kan fort snu

Joda, United leder Premier League med tre poeng; men en nøktern Sir Alex er fullt klar over at forspranget kan være oppspist før man vet ordet av det.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har den lille fordelen, men i dette gamet vet alle at situasjonen kan snu seg fort, sier United-manageren, ifølge Sky Sports, og understreker at tre poeng er bortimot for ingenting å regne.

– Nei, for alt kan snus på hodet i løpet av én kamp, advarer han.

Men selv om ledelsen er skjør og det fortsatt ligger 24 poeng i potten, ser Ferguson tross alt lyst på muligheten til å beholde tetposisjonen helt frem til siste slutt.

– Det er her erfaringen kommer inn i bildet, fortsetter han.

– Den kan nemlig vise seg å bli avgjørende.

– At de fleste av våre spillere – som Ferdinand, Giggs, Scholes, Carrick og Rooney – har erfaring fra tidligere triumfer, kan vise seg å få stor betydning. Hadde de ikke hatt det, kunne vi kanskje vært i trøbbel, innrømmer han, og viser til mandagens kamp mot Fulham, der nerver syntes å spille en viss rolle.

– Jeg ble nervøs da vi begynte å gi bort ballen mot slutten av oppgjøret. I en timinuttersperiode da virket det som om alle hadde bestemt seg for å gi den bort. Da handlet det bare om å få brutt målsnøret.

– Vi kan jo alltids sende bud på Roy Keane!

Sir Alex gir ellers uttrykk for oppgitthet etter stadige utspill fra Manchester Citys Patrick Vieira. Mannen som er ansvarlig for spillerutviklingen hos de lyseblå tittelaspirantene, gikk i forrige uke ut og karakteriserte Paul Scholes’ comeback som en desperat handling fra Uniteds side. Forleden dukket så franskmannen opp igjen, denne gang med påstanden om at United nyter fordeler, fordi dommerne etter hans mening ikke våger å blåse i favør av motstanderne. Videre mente han at City fortjener å vinne ligaen fordi de – igjen etter hans mening – har spilt den beste fotballen.

Nå påstår riktignok den snakkesalige at BBC-reporteren som intervjuet ham har vridd og vrengt på uttalelsene. Likevel hersker det liten tvil om at Vieira lot ordene falle, og det får Sir Alex til å reagere.

– Jeg prøver å analysere uttalelsene hans, sier manageren.

– Jeg er ikke sikker, men han sier vel mer eller mindre at alle dommerne har tatt feil. Men som offisiell klubbrepresentant skal man jo ikke diskutere dommerne, gliser Fergie, og legger til:

– For å gjøre dette virkelig interessant kan vi jo alltids sende bud på Roy Keane!

– Nå har han (Vieira) visstnok trukket tilbake noen av uttalelsene sine, men de er likefullt interessante.

Vieiras ytringer om Citys såkalt bedre fotball, mottar følgende respons fra United-manageren:

– De spilte strålende fotball i første halvdel av sesongen. Alle var enige om det, og vi fikk selv føle det på kroppen da de slo oss 6-1. Men fotballsesongen varer lenger enn bare tre måneder, minner han om.

Powered by Labrador CMS