Manager

Rooney ønsker seg Pochettino til United – men argentineren selv er ordknapp

Publisert Sist oppdatert

Wayne Rooney mener United bør velge Mauricio Pochettino når klubben skal ansette en ny manager på permanent basis til sommeren.

Argentinske Pochettino er for øyeblikket trener i franske Paris Saint-Germain, men har også forhistorie i Tottenham og Southampton. Det er dette Rooney vektlegger når han mener Pochettino passer bedre som United-trener enn Ajax-sjef Erik ten Hag.

– Pochettino har fått det til i Premier League. Han kjenner ligaen. Han hentet opp en del unggutter både i Tottenham og i Southampton, påpeker Rooney når han gjester Sky Sports og Monday Night Football mandag kveld.

– Dersom jeg må velge én av de to, velger jeg Pochettino – og gi ham tid! Managere trenger tid til å komme inn og sette sitt preg på klubben og laget. Gir du ham tid, tror jeg han kommer til å gjøre det bra.

LES OGSÅ: Rooney mener United bør kvitte seg med både Ronaldo og Pogba

Pochettino: – Det som skjer, det skjer

Det er dog nevnte Ten Hag som har fremstått som den heteste kandidaten den siste tiden.

Pochettino har på sin side ikke fått det helt til å stemme i den franske hovedstaden denne sesongen. Hans mannskap har riktignok en solid ledelse i ligaen, men årets Champions League-eventyr er allerede over, etter tap for Real Madrid.

pochettino222123
FÅR DET IKKE TIL Å STEMME: Heller ikke Mauricio Pochettino ser ut til å være mannen som skal lede PSG til triumf i Champions League.

Flere medier vil ha det til at PSG planlegger å erstatte argentineren uavhengig av om United velger å hente ham eller ikke, og hovedpersonen ønsker selv ikke å snakke altfor mye om hvor fremtiden hans ligger utover inneværende sesong.

– Om det er mulig å bli i PSG neste sesong? For øyeblikket diskuterer jeg ikke fremtiden min med lederne i klubben, sier Pochettino ifølge Manchester Evening News.

– Jeg har ett år igjen av kontrakten min, men det er viktig å foreta en grundig analyse før man tar en avgjørelse. Etter at den er tatt vil vi selvfølgelig respektere avgjørelsen klubben tar for fremtiden. Det som skjer, det skjer.

Roser Pochettino: – En toppmanager

Rooney er i alle fall klar på at United må gi sin neste manager tilstrekkelig med tid, uansett om han heter Pochettino, Ten Hag eller noe annet.

– De har ikke hatt en manager som har klart å finne seg til rette der siden Sir Alex Ferguson. Hvem enn som kommer inn må få tid til å bygge relasjoner med spillere, sier Rooney.

OPPLEVDE STARTEN PÅ NEDTUREN: Wayne Rooney hadde sine beste år i United under Sir Alex Ferguson, men spilte også under David Moyes, Louis van Gaal og José Mourinho.
OPPLEVDE STARTEN PÅ NEDTUREN: Wayne Rooney hadde sine beste år i United under Sir Alex Ferguson, men spilte også under David Moyes, Louis van Gaal og José Mourinho.

Den gamle storscoreren blir konfrontert med at Ole Gunnar Solskjær fikk tre år til å bygge sitt United, uten at det skulle vise seg å bli noen kjempesuksess.

– Jeg skjønner det, men de var inne i en overgangsfase. Det fungerte ikke med Ole – det mener jeg ble åpenbart til slutt. Jeg synes heller ikke at det har fungert under den nye manageren. 

Nå mener han det vil fungere best med Pochettino som ny sjef på Old Trafford.

– Pochettino er en toppmanager i mine øyne. Han vet hvordan man jobber med toppklassespillere, men også med de unge spillerne. Det må han få til, fordi jeg tror ikke at de har råd til å feile igjen.

FACEBOOK
Powered by Labrador CMS