Mame Diouf: Det blir to offensive lag

– Jeg tror vi får se en underholdende kamp med to offensive lag, sier Mame Biram Diouf til united.no. Diouf er utlånt fra United til nettopp Blackburn.

Publisert Sist oppdatert

United.no møtte Manchester United-spissen på Blackburns treningsfelt torsdag ettermiddag. Da vi traff Diouf hadde han nettopp returnert etter en kort ferie i Molde. Siden Diouf ikke spiller lørdag, ga Rovers-manager Steve Kean den utlånte spilleren et par feriedager. Premier League-regler nekter en utlånt spiller å møte sin egen klubb. Derfor blir ikke Diouf å se på banen lørdag. Diouf har spilt 26 av Rovers’ 36 ligakamper denne sesongen, og innrømmer at han med glede skulle spilt også lørdagens viktige kamp.

– Jeg skulle gjerne ha spilt denne kampen, men jeg må bare akseptere at sånn er det. Regler er regler og de må følges. Jeg må bare forberede meg for å spille den siste kampen borte mot Wolverhampton. Den kan også vise seg å bli viktig for Blackburn.

Det kan den meget vel, idet Wolverhampton ligger bare to poeng etter de blå/hvite. Med bedre målforskjell enn all de fem klubbene under seg på tabellen, er imidlertid Blackburn i praksis sikret ny kontrakt med tre poeng til. Muligens holder det med ett poeng, ja kanskje til og med null, men nedrykksspøkelset henger i høyeste grad fortsatt over klubben som vant Premier League i 1995. På spørsmål om Blackburn kommer til å spille safe for å prøve å få med seg ett poeng eller gå for full poengpott, svarer Diouf:

– Jeg vet ærlig talt ikke, men saken er at Blackburn trenger poeng. Selv om motstanderen er Manchester United tror jeg Blackburn velger å spille sitt eget spill.

En ting er den sympatiske senegaleseren helt sikker på: Det blir ingen reprise av 7-1-kampen på Old Trafford, en kamp Diouf på grunn av reglene heller ikke spilte. Det drøyde ikke lenge etter den kampen før manager Sam Allardyce fikk sparken. Nå har Rovers plukket poeng jevnt og trutt, og foran egne fans har Blackburn bare tapt en av sine fem seneste kamper. Selv om det handler om ligagull for United, mener Diouf at presset på Blackburn er større.

– Sjansen til at Blackburn tar minst ett poeng er definitivt der så lenge laget spiller hjemme på Ewood Park. Nå som Manchester United allerede har vunnet ligaen har ikke de noe press på seg. Selvsagt trenger de ett poeng til for å være helt sikre, men jeg tar det for gitt at Manchester United vinner ligaen. De har igjen enda en kamp etter denne, pluss selvsagt at Chelsea også må vinne sine to kamper.

– Helt ærlig; hvilket lag håper du vinner på lørdag?
– Jeg er i en vanskelig posisjon til å svare på det, sier Diouf der han sitter i Blackburn Rovers’ klubblokaler.
– Alt jeg vil si er at det laget som spiller best kommer til å vinne. Jeg tror publikum vil få se en underholdende og offensiv kamp med to lag som ønsker å angripe. Det er sånn det spilles både i Blackburn og i United.
Blackburn kan med seier lørdag juble over ny kontrakt, mens United med minst uavgjort kan feire klubbens 19. ligagull og dermed gå forbi rivalen Liverpool i antall ligamesterskap.
– Veldig mye står på spill for begge lag, men likevel tror jeg det kommer til å bli en god kamp.
Dersom Diouf ikke hadde gått på lån til Blackburn ved sesongstart, hadde han kanskje nå vært på nippet til å få ligamedalje med Manchester United. Likevel er Diouf, som i fjor vant Ligacup-medalje med United, ikke lei seg for at han ble utlånt til Rovers.
– Sånn er fotball. Uansett resultat lørdag er jeg sikker på at United vinner ligaen. United trenger bare ett poeng til og har igjen Blackpool hjemme. Manchester United taper ikke den kampen. Så lenge United greide å slå Chelsea 2-1 hjemme blir det minst ett poeng mot Blackpool.
Mens de fleste av oss supportere nekter å innkassere noe på forhånd, føler den tidligere Molde-spilleren seg sikker i sin sak.
– Jeg er hundre prosent sikker på at United vinner ligaen!
Powered by Labrador CMS