Uenig med Ferguson

Rene Meulensteen sier han er lei seg for at Magnus Wolff Eikrem aldri fikk spilletid under Sir Alex Ferguson.

Publisert Sist oppdatert

Det er umulig å komme bort fra at United har vært gode til å avle frem egne spillere opp gjennom tiden, og Sir Alex Ferguson kommer ikke til å bli husket for å ha latt talenter råtne på benken.

Men, det er noen som aldri fikk den sjansen som mange mente de fortjente, og for oss nordmenn er det lett å tenke på Eikrem i en slik sammenheng.

Likheter til Madrid-stjerne

Meulensteen var Eikrems trener under tiden hans i United, og nederlenderen sier han var mektig imponert over midtbanespillerens ferdigheter, og sammenlignet han blant annet med Luka Modric.

Magnus Wolff Eikrem fikk aldri sjansen på førstelaget.
Magnus Wolff Eikrem fikk aldri sjansen på førstelaget.

– Magnus var liten av vekst, men fotballmessig var han hode og skuldre over alle andre. I United sammenlignet jeg han med Luka Modric, som jeg også ser på som en fantastisk spiller. Sterk med ballen, god teknisk og taktisk. Jeg jobbet mye med Magnus, så jeg er veldig lei meg for at han aldri fikk sjansen sin, sa Meulensteen.

Imponerte ikke Ferguson

Sir Alex syntes aldri å være like fascinert av Eikrem, og skotten ga han aldri spilletid for seniorlaget. Slik hadde det ikke gått dersom det var Meulensteen som satt i managerstolen.

– Jeg hadde turt å sette han inn i førstelaget, men manageren syntes ikke han var god nok.

Dermed gikk ferden videre for Eikrem, som dro til Molde, der han ble en viktig brikke i seriemesterlaget til Ole Gunnar Solskjær, før han ble solgt videre til Heerenveen i Nederland.

Meulensteen følger fortsatt med på karrieren til nordmannen, og tror fortsatt at det kan bli en stor fotballspiller ut av han. Til Voetball International sa han til og med at han så på Eikrem som den perfekte erstatter for Ilkay Gundogan, dersom Borussia Dortmund hadde solgt han i sommer.

Powered by Labrador CMS