Langer ut mot Ferguson

Mads Timm forteller om sitt anstrengte forhold til Sir Alex i ny bok.

Publisert Sist oppdatert

Den danske 31-åringen var spådd en lysende karrière da han ankom United-akademiet som 15-åring i 2000, men tiden på Old Trafford ble aldri helt som Timm drømte om.

Dansken var førstelagsspiller fra 2002, men endte opp med kun én offisiell kamp, og ble frigitt av de røde djevlene sommeren 2006. Nå kommer 31-åringen med krass kritikk av Sir Alex Ferguson i selvbiografien «Rød Djævel: Sådan blev jeg ikke stjerne i Manchester United.»

– Etter at Ferguson oppdaget min Porsche, kalte han meg en «fucking idiot», nevner Timm i selvbiografien.

Hevder Ferguson spilte skittent

At skotten ikke likte at spillere hadde stjernestatus og dyre biler er kanskje viden kjent, men dansken deler også andre sjokkerende historier. 

Timm

I et utdrag fra boka, gjengitt av danske BT, står det følgende: 

«Webber hadde skrevet kontrakt med Fergusons agentsønn, Jason. Samtidig hadde han også forlenget sin kontrakt med United. Det var en dårlig skjult hemmelighet på treningsbanen at Ferguson og hans sønn hadde gjort en god handel og derfor skulle Webber belønnes med en plass på benken i Champions League. Webber hadde ikke spilt særlig godt på lang tid og jeg var foran ham i den interne konkurransen om en plass.»

“Det var åpenbart likegyldig. Det var viktigere at faren skulle pleie sønnens interesser. Ferguson hadde flere ganger minnet meg på at sønnen var agent og at han var åpen for å ta imot nye klienter, men det hadde jeg avvist. Først den dagen, gikk det opp for meg hvor stor konsekvens det skulle få for karrièren min.”

Mads Timm

– Han var en kontrollfreak

saf
FÅR HARD MEDFART: Sir Alex Ferguson

I boka skriver dansken også hva han mener om skottens lederstil. 31-åringen innrømmer at Ferguson spilte på frykt, og mener denne typen lederstil ikke hadde fungert i dagens fotball.

– Han var en kontrollfreak. I dag kan du ikke få fotballspillere til å underkaste seg deg ved å snakke om ære og viljen til å dø for klubben. I dag vet de fleste fotballspillere at klubbånden ikke er større enn kontrakten, mener Timm. 

LES OGSÅ: – Ønsker mer makt til Sir Alex

Det tidligere stortalentet legger ikke skjul på at Ferguson var en svært dyktig trener, men skottens metoder falt ikke i smak hos han.

– Beckham, Giggs’ og Neville-brødrenes personligheter passet perfekt inn i Fergusons slavehær, skriver Timm.

Powered by Labrador CMS