BEKREFTET: Rafael til Lyon

OPPDATERT: Klubbene har nå bekreftet Rafael-overgang. Fireårsavtale for brasilianeren.

Publisert Sist oppdatert

Syv år etter at han ankom Manchester sammen med sin tvillingbror, Fabio, og ett år før kontrakten utløper, befinner Rafael seg i Lyon, og mandag kveld bekreftet Lyon at brasilianeren har bestått den medisinske testen, og at de har oppnådd enighet med Manchester United.

Det er foreløpig ikke blitt offentliggjort noen overgangssum. Det skal ha vært ganske stor avstand mellom klubbene på det området ut fra hva en kunne lese i ulike medier tidligere.

Lyon melder videre at spilleren vil signere i løpet av de kommende dagene før han blir offisielt presentert for media før slutten av uka. Manchester United har også bekreftet at Rafael reiser, og ønsker 25-åringen lykke til videre.

Sjettemann ut

Rafael da Silva blir altså det sjette store navnet som forlater Louis van Gaals tropp denne sommeren.
Fra før av har klubben sett ryggen til Robin van Persie, Nani, Tom Cleverley og Falcao, og i tillegg er det ventet at Ángel Di Marías overgang til Paris Saint-Germain vil bli fullført når som helst.

Det har lenge ligget i kortene at 2014/15-sesongen ville bli den særdeles populære brasilianerens siste i United-trøyen. Med bare elleve opptredener totalt (syv av dem fra start) og Antonio Valencia som Van Gaals foretrukne høyreback, har nok spilleren selv for lengst innsett at han ikke var med i managerens planer fremover. Den endelige bekreftelsen fikk han med utelatelsen fra troppen som dro til USA.

Rafael ender dermed sin United-karriere med 170 obligatoriske kamper, hvorav 150 fra start. Han tar også med seg tre vinnermedaljer fra Premier League (2009, 2011 og 2013), samt én fra Ligacupen (2010) og én fra FIFA Klubb-VM (2008).

Powered by Labrador CMS