– Ny kontrakt til Shaw

Situasjonen til Luke Shaw i Manchester United kan ha tatt en ny og litt uventet vending.

Publisert Sist oppdatert

Så langt i José Mourinhos United-regime, har 22-åringens fremtid på Old Trafford virket usikker. Som Chelsea-manager skal Mourinho selv ha vært meget interessert i den tidligere Southampton-backen, men i United har forholdet mellom de to vært heller dårlig.

Unggutten startet de første fem ligakampene under Mourinho, men fikk kraftig kritikk etter 1-3-tapet mot Watford, og gradvis satte formsvikt og nye skader den lovende venstrebacken tilbake og ut av laget.

Mourinho kritiserte blant annet en småskadd Shaw for at han ikke kunne spille bortekampen mot Swansea i begynnelsen av forrige sesong og hevdet at venstrebacken var avhengig av managerens veiledning fra sidelinja for å ta de riktige valgene på banen.

Mot slutten av fjorårssesongen ble han skadet på ny da en ankelskade sørget for at han mistet sesonginnspurten, inkludert Europa League-finalen.

Kontrakt til 2019

Derfor har det vært spekulert om Manchester United er ute etter en ny venstreback i sommer, og så sent som torsdag kveld meldte Duncan Castles at et Shaw-salg kan finansiere en ny ervervelse.

United-korrespondent Paul Hist i seriøse The Times beskriver derimot situasjonen på en helt annen måte.

Ifølge Hirst vil Manchester United benytte seg av klausulen som vil forlenge Shaws kontrakt med ytterligere ett år, dermed til sommeren 2019, samtidig som det ikke skal medføre riktighet at klubben er interessert i Danny Rose eller noen andre venstrebacker.

Shaws nåværende kontrakt går ut sommeren 2018.

I opptrening

Dermed kan Shaw-sagaen ha tatt en ny og litt uventet vending.

Holdningene og arbeidsiveren til Shaw under lagets sommerturné skal være årsaken til at Mourinho har bestemt seg for å gi ham en siste sjanse til å vise at han kan være Uniteds venstreback.

22-åringen er for øyeblikket ute med en skade i venstrefoten, men deltok blant annet på lagets treningsøkt før den europeiske supercupen mot Real Madrid i Skopje.

– Rehabiliteringen har gått bra og jeg trener hver eneste dag. Jeg har ikke en tidsplan, men jeg føler meg i stadig bedre form og jobber hardt. Forhåpentligvis blir det ikke lenge til, sa Shaw til MUTV i juli.

Powered by Labrador CMS