England v Germany - UEFA Euro 2020: Round of 16

Mener Luke Shaw var EMs beste spiller

Publisert Sist oppdatert

Når Luke Shaw returnerer til Carrington en eller annen gang i løpet av de neste ukene, kan forsvarsspilleren ta med seg mye selvtillit fra året som har gått.

26-åringen viste seg først som én av, om ikke den beste venstrebacken i Premier League foregående sesong, og imponerte også for England under sommerens EM-sluttspill. Shaw leverte blant annet tre målgivende pasninger og scoret Englands finalemål på Wembley.

Prestasjonene har gitt engelskmannen kallenavnet «Shawberto Carlos», en allusjon til en av tidenes beste spillere i Shaws posisjon, brasilianske Roberto Carlos.

Real Madrid-legenden gikk selv ut og hyllet Shaw etter den engelske 4-0-seieren over Ukraina i EM-kvartfinalen:

– Han har alt som skal til for å nå toppen, uttalte Carlos den gang.

Roberto Carlos of Real Madrid
BACKLEGENDE: Roberto Carlos vant en rekke trofeer gjennom en imponerende karriere, blant annet i Real Madrid og det brasilianske landslaget. Nå hyller han Luke Shaw.

Nå har Carlos funnet frem nye rosende ord om United- og England-helt Shaw, som på veien til finalen altså leverte fire målpoeng, flest i England-troppen, samtidig som han slet med brukne ribbein.

– Han var den beste spilleren i turneringen, sier Carlos i et intervju med GQ.

– Han må bare fortsette med å spille sånn som han gjorde der.

Om han gjør det, kan Shaw utvilsomt bli en viktig mann for United kommende sesong, men også for et engelsk lag som sikter mot sølvtøy i neste års verdensmesterskap.

Carlos forteller at han har latt seg imponere av Gareth Southgates mannskap, som har blitt en liten personlig favoritt for den tidligere storspilleren.

– Jeg så hele EM og det engelske laget spilte virkelig bra. Det å tape er del av spillet, del av fotballen, og jeg håper virkelig at de gjør det bra i VM. Dersom de holder disse standardene oppe, fortjener de å vinne et trofé. 

Powered by Labrador CMS