Tips og triks med Nani

Nani snakker om sine tekniske ferdigheter, og hvilken spiller han kopierte som liten.

Publisert Sist oppdatert

Nani er både populær og upopulær blant Manchester United-supportere. På gode dager kan portugiseren være ustoppelig, med sine kjappe finter og retningsforandringer. Når Nani derimot ikke har dagen, kan han være en frustrasjon for alle som ser på. Balltap, feilpasninger og dårlig arbeidskapasitet er noe av det han har blitt kritisert for.

Det er likevel ingen tvil om at driblevingen besitter noen ekstreme ferdigheter som han tidvis har vært alene om å ha på Old Trafford. Nani har alltid hatt evnen til å passere motspillere og gjøre det uventede, og med det skape sjanser ut av ingenting.

I en seanse med ManUtd.com, gir Uniteds nummer 17 blant annet råd til unge fotballspillere som ønsker å lære triksene hans.

Hvem er den mest tekniske spilleren på Aon Training Complex?

– Vi har mange tekniske spillere på laget, men jeg håper at jeg kan si at jeg er der oppe med dem. Det er jevnt, det er alt jeg kan si, svarer portugiseren.

Var det en spiller du prøvde å kopiere da du var barn?

– For meg har det alltid vært Deco. På den tiden pleide jeg å spille på midtbanen, så jeg kledde på nummer 10-trøyen. Jeg spilte i hans posisjon og prøvde å splle som ham. På den tiden var han min favorittspiller, jeg elsket ham.

Hvilket råd vil du gi til unge røde som ønsker å lære triksene dine?

– Det er mange ulike spillertyper. Noen er tekniske, noen har gode pasningsferdigheter og andre har spilleforståelsen. For de med tekniske ferdigheter, kommer det som regel naturlig. Man lærer litt mer når man ser andre eller når man spiller mot gode fotballspillere, også på gata. Man ser på dem og prøver å kopiere dem. Barn og unge må gjøre det som er naturlig og prøve på ting på egenhånd. Men, hvis de liker en spesiell type spiller eller finte, som jeg gjorde, bør de prøve å lære av dem.

Powered by Labrador CMS