Anbefaler spillere å studere

Tidligere United-junior er ikke som alle andre Premier League-spillere.

Publisert Sist oppdatert

Mens de fleste spillerne i Premier League kun fokuserer på fotballen, har Burnley-forsvareren Luke Hendrie nylig gått ut med toppkarakter på journaliststudiet «Professional Sportswriting and Broadcasting», som drives av PFA (Professional Footballers’ Association) i samarbeid med Staffordshire University.

Hendrie, som spilte ungdomsfotball i Bradford og Manchester United, er for tiden Burnley-spiller. Forrige sesong ble han leid ut til den skotske klubben Kilmarnock. I en alder av 13 ble han United-spiller. I 2009 og 2010 fikk engelskmannen flere kamper for aldersbestestemte landslag.

I 2013 dro han vederlagsfritt fra United til utviklingsavdelingen til Derby, før han ble Burnley-spiller i 2015.

De to siste årene har han balansert flere låneopphold med studier. Idéen om studier kom etter en presentasjon fra en PFA-representant under tiden hans i Derby.

– Jeg hadde en følelse om at kontrakten min ikke kom til å bli fornyet, og jeg visste hvor vanskelig det er for unge spillere å finne klubber etter at man blir løslatt. Graden appellerte til meg siden pappa har jobbet i media siden han la opp som fotballspiller, og jeg fulgte ham rundt for å se på kamper mens han kommenterte på TV og radio. Jeg har alltid hatt en interesse for mediasiden av sport, forteller Hendrie i et intervju med PFA. 

Saken fortsetter under bildet. 

UNITED-GUTT: Luke Hendrie var United-spiller frem til 2013, men klarte ikke slå gjennom på Drømmenes Teater.

 Fått mer selvtillit

Hendrie er også interessert i treneryrket, og sier han planlegger å ta både UEFA B- og A-lisensen i fremtiden. Han er ikke sikker på hva han ønsker å gjøre etter fotballkarrieren, men sier han har mye mer selvtillit etter å ha tatt journalistgraden.

 Kanskje trenger jeg graden min om en uke, og kanskje trenger jeg den ikke før om 15 år, men nå som jeg har noe, føler jeg mye mer avslappet når jeg tenker på fremtiden.

Han mener flere fotballspillere bør tenke på utdanning ved siden av fotballen.

Jeg har sett flere fotballspillere, som fortsatt går på skolen, legge alle eggene i en kurv. De har tenkt at de skal bli profesjonelle fotballspillere og latt studiene lide som et resultat av det. Jeg var ganske heldig som hadde foreldre som alltid sørget for at jeg gjorde skolearbeidet foran fotballen. Jeg mener det er den rette mentaliteten, med tanke på hvor få spillere som faktisk får en lang fotballkarriere.

 

Powered by Labrador CMS