Giverins drømmeuke

Tirsdag kveld kom han innpå da United hedret Harry Gregg på Windsor Park i Belfast, og to dager senere knuste han City-reservenes håp om straffekonkurranse.

Publisert Sist oppdatert

Luke Giverin er et ukjent navn for de fleste, selv for mange av dem som følger Uniteds junior- og reservelagsfotball forholdsvis tett.

Med bare tre opptredener fra start og fem fra benken for Warren Joyces reserver i 2011/12, har den 19 år gamle Salford-gutten heller ikke gjort så mye av seg. At han også spilte én kamp som overårig for U18, ble knapt lagt merke til av noen.

Denne uken har imidlertid Luke Giverins navn blitt spredd langt utover den indre sfære i Manchester United.
Tirsdag dukket han uventet opp i Sir Alex’ tropp til testimonialen for ex-Red Harry Gregg i Belfast, hvor han ble sendt utpå som erstatter for Patrice Evra og fikk spille hele 2. omgang.

Avgjorde på Etihad

Torsdag kveld var han tilbake på innbytterbenken da United-reservene sikret seg vinnerpokalen i Manchester Senior Cup etter 2-0-seier over City på Etihad. Og ikke bare det; det var nemlig Giverin som sørget for målet som knuste Citys siste rest av håp om å komme tilbake fra 0-1.

På overtid, bare få minutter etter å ha kommet inn fra benken, gikk han på et langt sugende løp, mottok pasningen fra lagkamerat Will Keane, og ga seg ikke før han så ballen snike seg inn ved City-keeperen høyre stolpe.

Må bli sterkere

Men hvorfor har vi ikke fått sjansen til å stifte bekjentskap med Luke Giverin før nå? Gutten har jo åpenbart et talent.

– Fordi vi venter på at han skal utvikle seg fysisk, forklarer Jim Ryan, ansvarlig for ungdomsfotballen i Manchester United, overfor ManUtd.com.

67-åringen, som selv var en habil fotballspiller og en av 60-tallets feirede Busby Babes, sier videre at Giverin hadde litt problemer i United U19s første kamp under Dallas Cup i påsken, men at han snart fant seg til rette.

– I den andre kampen var det som om han virkelig våknet opp. Han viste fantastisk fotball da han assisterte Larnell Coles scoring mot Tigres. Fra da av gjorde han det veldig godt. Nå håper vi bare at han utvikler seg fysisk og tar steget opp, sier Ryan.

Powered by Labrador CMS