Kagawa bedre enn Fabregas?

Og kanskje er han bedre enn Modric også? I en statistikk utarbeidet av Opta sammenlignes de tre midtbanemennenes prestasjoner.

Publisert Sist oppdatert

I sommerens overgangsvindu har Manchester United blitt linket til flere stjernespillere, derav de to midtbanespillerne Luka Modric og Cesc Fabregas. Mange har hevdet at midtbanen til Manchester United har vært lagets svakeste ledd gjennom flere sesonger. Shinji Kagawa ble forrige sesong hentet til klubben av Sir Alex Ferguson for å forsterke midtbanen, men har ennå ikke levd helt opp til forventningene.

Opta har tatt for seg ni ulike kategorier i en tabell hvor de har sammenlignet prestasjonene til Kagawa, Fabregas og Modric fra fjorårets sesong, samt Kagawa sin siste sesong i Borussia Dortmund. De har sett på antall kamper spilt, antall minutter spilt, mål, antall minutter per mål, målgivende pasninger, pasninger, pasningsprosent, sjanseskapning og antall minutter per skapte sjanse.

Kagawa, Fabregas og Modric.

Kagawa sin tidligere trener fra Borussia Dortmund, Jürgen Klopp, mener at midtbanespilleren har hatt feil rolle og heller burde brukes mer sentralt på midtbanen. Dortmund-treneren har tidligere uttalt følgende over måten United bruker japaneren på:

– Det knuser hjertet mitt. Jeg har virkelig tårer i øynene. Shinjis beste rolle er som sentral midtbanespiller. Han er en offensiv spiller med en av de beste nesene for mål jeg noen gang har sett.

Tabellen over viser hvordan Kagawa er på linje med (om ikke bedre) enn Fabregas og Modric når man sammenligner statistikken hans fra Borussia Dortmund mot de to Spania-baserte spillernes prestasjoner forrige sesong. Kagawa scoret bedre på antall minutter per mål da han spilte sentral midtbane for Dortmund. Også på antall minutter per skapte sjanse scoret han bedre enn dem i Tysklands-perioden, og med en pasningsprosent på 89.7 forrige sesong var han igjen konkurransedyktig med de to midtbanespillerne som er linket til United. Dette til tross for at han hadde sine tilpasningsproblemer i sin første sesong på Old Trafford.

Kagawa ble for øvrig den første asiatiske spilleren som scoret «hattrick» i Premier League. Det skjedde i hjemmekampen mot Norwich City på Old Trafford i begynnelsen av mars. Nå gjenstår det å se om David Moyes vil gi ham en friere rolle på midtbanen enn den han har hatt hittil, og om det vil føre til at han presterer like bra for United som han gjorde for Dortmund.

Powered by Labrador CMS