Lucas Silva, hvem?

Sport Witness har sett nærmere på saken rundt en mann som linkes til United.

Publisert Sist oppdatert

United.no samarbeider i sommer med Sport Witness, nettsiden som bedre enn de fleste andre vet hva som skrives i ulike land og dermed har bedre kontroll på rykter, sannhetsgehalten i disse, og annet som også skjer rundt Manchester United.

Her griper nettsiden fatt i en ryktesak som i går dukket opp hos Sky Sports, og setter den under lupen:

Manchester United kjemper om brasiliansk vidunderbarn

Av: Sport Witness

Ifølge Sky Sports jakter flere Premier League-klubber på Cruzeiros vidunderbarn Lucas Silva. Sky-kilder hevder at Manchester United, Chelsea, Tottenham Hotspur og La Ligas Atlético Madrid ønsker seg den 21 år gamle brasilianeren før overgangsvinduet stenger.

Nyheten ble annonsert på luften, selv om det ikke foreligger noen informasjon på nettsiden deres. Sky Bet åpnet til og med opp en egen side for at man skulle kunne satse penger på en eventuell overgang. Følgelig satte folk penger på en spiller de fleste av dem få timer tidligere aldri hadde hørt om.

Brasiliansk presse er som regel på tå hev når det ytres interesse fra europeiske klubber. Det blir sett på som store nyheter. Til og med klubbledere er mer enn villig til å prate om slik interesse – og i tillegg har vi selvsagt agentene. Til tross for dette, har det i de siste dagene ikke blitt nevnt et ord om at Lucas Silva vil forlate Cruzeiro.

Faktum er at Manchester United i begynnelsen av april var linket til en annen Lucas Silva. Da snakker vi om São Paulos 18 år gamle forsvarsspiller som knapt slipper til på klubbens førstelag. Det  hele er litt forvirrende.

Men tilbake til Cruzeiro-spilleren. Han er en talentfull midtbanespiller som sammen med Éverton Ribeiro har vært særdeles viktig i den senere tids Cruzeiros-sukess.

Ribeiro var selv sterkt linket til Manchester United i fjor, og hauset det selv opp. Deretter stoppet rapportene opp. Cruzeiro vant den brasilianske ligatittelen, og topper i øyeblikket tabellen. Ifølge Sky vil prisen på Lucas Silva ligge på £12 millioner.

Det foreligger ingen forklaring på hvordan spilleren vil kunne få seg arbeidstillatelse, for det vil bli vanskelig nok dersom han ikke har EU-pass.

 

Powered by Labrador CMS