– Et potensielt røverkjøp i januar

Vi har tatt en titt på ryktene rundt Lucas Moura – og får drahjelp av ekspert på fransk fotball.

Publisert Sist oppdatert

Lucas Moura har ved flere anledninger vært tett linket til Manchester United.

Den brasilianske vingen valgte det forholdsvis nyoppstartede PSG-prosjektet da han forlot Säo Paulo i januar 2013.

Han var da omtalt som et av de største talentene i Brasil, men siden da har ikke karrieren skutt fart slik mange forutså.

PSGs uendelige pengeressurser har absolutt hatt sitt å si, og sommerens storhandel som så Neymar og Mbappé entre Park des Princes har ikke gjort situasjonen til Moura enklere.

Selv om PSG har brukt enorme summer, og vil fortsette å gjøre det i fremtiden, må de også forholde seg til FFP. Mer om det lenger ned i saken.

Slik startet rykteflommen

På mandag meldte Téléfoot at Moura kun ønsket seg en permanent overgang til Manchester United hvis han skulle forlate PSG. De andre klubbene som ble nevnt som aktuelle destinasjoner var Bordeaux, Real Betis, Nice og Nantes.

Så eskalerte det hele på tirsdag, og mye av forvirringen stammer fra denne tweeten:

Her viser den franske journalisten til Gazzetta Dello Sport, og skriver at hvis United bare legger et sted mellom 20-25 mill. euro på bordet så burde Lucas bli United-spiller før vinduet stenger.

Problemet melder seg når man tar en titt på hva GDS egentlig skriver.

Dette er hentet fra en ryktebørs i avisen, slik du ser avisene her hjemme også gjør. Informasjonen er altså ikke noe avisen selv har opphentet.

Det at Canal+ også brukes som kilde i denne sammenhengen, er nok rett og slett fordi journalisten som tweetet GDS-oppdateringen jobber for Canal+. Vi har ikke klart å se at de selv har noe informasjon om saken.

Saken fortsetter under bildet.

Spillere som Neymar, Mbappé, Julian Draxler og Angel Di Maria er alle foran Lucas Moura i køen.

Dette betyr på ingen måte at overgangen avfeies totalt – for den anerkjente avisen La Parisien har tirsdag også en sak om Lucas Moura og Manchester United, men storavisen skriver at en pris på 40 mill. euro er mer sannsynlig.

– PSG må selge

VG-journalist og ekspert på fransk fotball Arilas Berg Ould-Saada mener det er en reell mulighet for at Lucas Moura flytter på seg allerede i januar, og sier at PSG på mange måter ikke har noe valg.

– Lucas er blant spillerne PSG må kvitte seg med for å få balanse i regnskapet. Han må rett og slett selges i januar, eventuelt lånes ut. Han er ikke i nærheten av noen av alternativene PSG har til rådighet, sier Ould-Saada.

Ould-Saada gjentar også at Nantes har seilet opp som en seriøs kandidat til Mouras signatur, til tross for at klubben ikke engang er blant de beste i Frankrike. Dette sier litt om hvor desperate PSG er for å få han solgt, mener han.

– Det er mulig at de går med på å låne han ut med en utkjøpsklausul i kontrakten, men PSG trenger strengt tatt raske penger, følger han opp.

Saken fortsetter under bildet.

Arilas Berg Ould-Saade jobber som sportsjournalist i VG – og dekker fransk fotball tett.

Til tross for sitt enorme talent, har aldri Moura klart å etablere seg i PSG-laget. Ould-Saade peker på noen punkter:

  • Egoistisk
  • Lite effektiv
  • Ofte blitt med det lovende, ikke fått ut potensialet

– Han sliter med et manglende sluttprodukt. Aldri helt klart å etablere seg i PSG. Mye spilletid forrige sesong, men helt ute i kulda denne sesongen, sier Ould-Saada og peker på det faktum at Moura har til gode å starte en kamp for PSG denne sesongen.

Et miljøskifte kan dog gjøre underverker – og Ould-Saada minner om at brasilianeren fortsatt bare er 25 år gammel.

Saken fortsetter under bildet.

Kan han bli Mourinhos «fjerde spiller»? Lucas Moura i aksjon mot Roma.

– Han er et potensielt røverkjøp i januar, men i PSG har han stagnert. Han kan blomstre i en ny klubb, slår Ould-Saada fast.

Han tror heller ikke at United er nødt til å punge ut med opp mot 40 mill. euro, slik La Parisien mener.

– 20-25 mill. euro virker mer sannsynlig, PSG er i en dårlig forhandlingssiutasjon. Alle klubbene vet at de er nødt til å selge spillere. PSG ønsker heller å selge han enn å beholde han, så prisen kan nok presses ned, avslutter Ould-Saada.

Her kan dere følge Ould-Saada på Twitter!

Powered by Labrador CMS