Fem floker å fikse for Van Gaal

For å lede United tilbake til toppen er det fem potensielle problemer Louis van Gaal må håndtere, skriver Stuart Mathieson.

Publisert Sist oppdatert

Jobben som Manchester United-manager er på ingen måte enkel, noe David Moyes fikk merke stadig mer i løpet av sesongen som var. I øyeblikket er Van Gaal nødt til å fokusere på oppgavene som Nederland-sjef, men snart begynner et nytt kapittel i hans allerede imponerende managerkarrière.

Den erfarne United-korrespondenten til Manchester Evening News, Stuart Mathieson, har sett på fem sentrale områder som Van Gaal må ta hånd om når han offisielt tar over Manchester United etter sommerens VM.

Ny kaptein

I sommer forlot Nemanja Vidic klubben til fordel for Inter. Hadde David Moyes fremdeles vært i sjefsstolen kunne en nok satt hus og hytte på at Wayne Rooney ville tatt over kapteinsbindet i Manchester United, men mange spekulerer i om Louis van Gaal heller vil gi ansvaret til Robin van Persie.

Den nederlandske spissen virker å skinne på samme måte under Van Gaal, som han gjorde under Arsène Wenger i Arsenal, og Sir Alex Ferguson i United. Under Moyes slet Van Persie med skader, men i Brasil har storscoreren virkelig vist hva han kan utrette med Van Gaal ved roret.

Spørsmålet er: hvordan vil Wayne Rooney reagere om han nok en gang havner i skyggen av Van Persie? Ifølge rapportene var engelskmannen veldig interessert i en overgang til Chelsea i fjor sommer, og Mathieson tror det kan bli en utfordring for Van Gaal å fremheve Van Persie uten å tråkke Rooney på tærne.

rvprooneytren
VIKTIG FORHOLD: Er alt i skjønneste orden mellom Wayne Rooney og Robin van Persie?

Trenerapparat

Da Moyes tok over i fjor sommer, var det første han gjorde å bytte ut Mike Phelan, René Meulensteen og Eric Steele med sine egne menn.

Van Gaal får ikke den samme problemstillingen ettersom både Steve Round og Jimmy Lumsden forsvant ut døra sammen med Moyes, mens keepertrener Chris Woods riktignok ble erstattet etter ønske fra den nye manageren.

Ryan Giggs har blitt utnevnt som assistenttrener, mens ingenting konkret har blitt annonsert rundt fremtiden til Nicky Butt, Paul Scholes og Phil Neville. Det er forventet at Butt fortsetter som U21-trener, mens Scholes og Neville først og fremst har fått oppmerksomhet for sine medieaktiviteter den siste tiden.

USIKKER: David Moyes er borte. Det samme er Steve Round. Ryan Giggs er forfremmet til assistentmanager, mens Phil Nevilles fremtid er usikker.
USIKKER: David Moyes er borte. Det samme er Steve Round. Ryan Giggs er forfremmet til assistentmanager, men hva skjer med Phil Neville og co?

Spillerkjøp

Kun én spiller har blitt hentet så langt: den 17 år gamle, serbiske målvakten Vanja Milinkovic, som attpåtil ble hentet før Van Gaals inntreden. 62-åringen har gitt Ed Woodward beskjed om hvilke spillere han kan tenke seg, men foreløpig har det ikke skjedd noe som helst.

Det har vært bekymringsfullt stille rundt Luke Shaw den siste tiden, og Uniteds supportere har begynt å frykte en reprise av forrige sommer, hvor det etter en lang sommer med mye rykter, endte med at Marouane Fellaini ble den eneste signeringen på overgangvinduets siste dag.

En rekke posisjoner trenger å forsterkes. Midstopperplassen, venstrebacken, den sentrale midtbanen og kantposisjonene er de som nevnes hyppigst, og Van Gaal kan få en stri tørn med å sikre seg en tilstrekkelig stall før overgangsvinduet stenger.

West Bromwich Albion v Southampton - Premier League
ETTERTRAKTET: Hva skjer egentlig med Luke Shaw og resten av overgangsmålene?

Spillersalg

Etter en forferdelig sesong er det en rekke spillere som har grunn til å frykte for egen fremtid. Tidligere har Manchester United vært kjent for å ha flere spillere uten noen særlig stjernefaktor, men likevel et velfungerende kollektiv som var fryktet av enhver motstander. John O’Shea, Darren Fletcher og Park Ji-Sung er kroneksemplene på slike spillertyper.

I øyeblikket er det imidlertid et skremmende antall spillere som av mange ikke blir regnet som gode nok. Alexander Büttner har allerede forlatt klubben, men Stuart Mathieson ramser opp en rekke andre navn som ikke kan føle seg trygge på Old Trafford:

Anderson, Jávier Hernández, Antonio Valencia, Nani, Ashley Young, Tom Cleverley, Shinji Kagawa, Rafael, Marouane Fellaini er alle i faresonen, mener journalisten.

alexbu
FØRSTEMANN UT: Alexander Büttner ble den første til å forlate United, men hvem blir nestemann?

Morgendagens helter

Louis van Gaal har et rykte på seg for å være veldig flink til å utvikle egne spillere, noe han har bevist i både Ajax, Barcelona og Bayern München.

Ryan Giggs har allerede vist klubbens holdninger med å gi både James Wilson og Tom Lawrence sjansen mot slutten av den forhenværende sesongen, og Uniteds unggutter kan med god grunn håpe på en fremtid i klubben.

Forrige sesongs mest lovende leiesoldater, Jesse Lingard, Nick Powell og Wilfried Zaha, er alle spillere som kan håpe på å få sitt gjennombrudd i Manchester United neste sesong, slik Adnan Januzaj fikk under David Moyes.

zaha345
USLEPEN DIAMANT: Kan Louis van Gaal få det beste ut av Wilfried Zaha?
Powered by Labrador CMS