Kan kopiere stygg statistikk

Det var utenkelig under Sir Alex, men skjedde under David Moyes. Søndag kan United igjen tape sin tredje strake bortekamp.

Publisert Sist oppdatert

Kanskje har du fortrengt hele 2013/14-sesongen.

Det er faktisk den eneste gangen i løpet av 2000-tallet som United har tapt tre ganger på rad borte. Under Sir Alex Ferguson skjedde det nemlig aldri etter at 1999 ble til 2000 på kalenderen.

Nå kan det imidlertid skje igjen under Louis van Gaal.

United tapte jo som kjent 2-1 borte mot Swansea før landslagspausen, og fortsatte med et 2-1-tap borte mot PSV Eindhoven i midtuka.

United har imidlertid en god statistikk borte mot laget fra Sør-England. De tok en noe heldig 2-1-seier med Van Gaal forrige sesong, og står totalt med seks seirer og én uavgjort på de siste sju kampene på St. Marys eller The Dell (Southamptons gamle bane).

Van Gaals United har stort sett også slått ganske så bra tilbake etter tap. I løpet av nederlenderens 52 kamper som United-manager har det nemlig kun skjedd én gang at United ikke har vunnet eller spilt uavgjort etter tap. Det skjedde mot slutten av forrige sesong, da de flotte seirene mot Tottenham, Liverpool og City ble avløst av tre strake tap mot Chelsea (1-0), Everton (3-0) og WBA (0-1). Ellers har et tap alltid gitt seier eller uavgjort i kampen etter.

Har du fått med deg at united.no har et nytt forum?
Involver deg og diskuter United på unitedforumet.no.

Powered by Labrador CMS