Koeman og Van Gaal fra kampen i desember.

Med frykten som våpen

Southampton-manager Ronald Koeman hevder at kollega Louis van Gaal styrer United med jernhånd.

Publisert Sist oppdatert

Det er ingen hemmelighet at Koeman og Van Gaal ikke er verdens beste venner. De to tidligere samarbeidspartnerne er vidt forskjellige personligheter, og har ved flere anledninger uttalt seg mindre smigrende om hverandre.
Kivingen skriver seg tilbake til 2004 da Koeman erstattet LvG som teknisk direktør i Ajax. Senere, i sin selvbiografi, har United-manageren beskrevet Koeman som «svak».

Selv innrømmer Southampton-sjefen at Louis van Gaal har mye å fare med som fotballeder, men når det gjelder personlige egenskaper virker ikke Koeman å være synderlig imponert over sin tolv år eldre kollega.

Southampton v West Ham United - Premier League
Southampton-manager Ronald Koeman

– Med Van Gaal henter du  inn kvalitet, men også en som tror at han kan alt. Da ender det med sammenstøt, sier Koeman, ifølge Manchester Evening News.

– Det er store forskjeller mellom ham og meg som managere. Etter VM i 1998 var jeg assistenten hans i Barcelona, og jeg lærte mye av ham. Måten han behandler spillerne sine er imidlertid svært annerledes enn min måte å jobbe på. Jeg legger ikke like mye press på skuldrene deres.

– Med Van Gaal som sjef, er det et faktum at frykten råder i laget. Spillerne frykter Mr. Van Gaal. Det er ikke alltid like bra, sier han.

Ronald Koeman tror også at Van Gaals væremåte vil få United til å anskaffe en mindre hardbarket person den dagen etterfølgeren hans skal på plass. I så fall vil United-ledelsen følge samme linje som den det nederlandske fotballforbundet la seg på da Van Gaal ga seg som landslagssjef etter Brasil-VM i fjor sommer.

– Da ble det besluttet å hente inn en sjef med en mykere side. Spillerne trengte en arm rundt skulderen. En mer avslappet manager enn Van Gaal, avslutter Southampton-manager Koeman.

Powered by Labrador CMS