– Vær tålmodige, ber ex-trener

Rene Meulensteen tror spillerne vil trenge tid på å lære seg Louis van Gaals tenkemåte.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag er det D-dag i Manchester. Da tar den nye manageren fatt på sin første offisielle arbeidag i sin nye klubb. Da innledes en ny æra, og forhåpentligvis en ny, lang og suksessrik periode for Manchester United.

Det knyttes store forventninger til Louis van Gaals inntog. For mange vil det ikke være nok om han lykkes i å lede United frem til en plass blant de fire som får Champions League-spill i 2015/16; det forventes at han leder klubben helt til topps på første forsøk.

Ex-Red Rene Meulensteen vet imidlertid alt om hvor vanskelig det er å vinne Premier League. Som trener under Sir Alex Ferguson ble han riktignok fort vant til suksess, men han opplevde også tilbakeslag. Og nå oppfordrer han de mest utålmodige til å gi hans landsmann, Van Gaal, tid til å få alt på plass.

– Ny æra, men også slutten på en æra

– Fansen må ta med i betraktningen at dette blir en ny start for Manchester United, sier han i et intervju med talkSPORT.

– Samtidig er det ikke bare starten på en ny æra, men også slutten på en.

– Ryan Giggs  har gitt seg og samtidig forsvinner spillere som Ferdinand, Vidic og Evra. For laget betyr dette store endringer.

– Ingen hadde regnet med det som skjedde under David Moyes, og nå ønsker United å legge den sesongen bak seg så fort som mulig.

– Det er en prosess Louis van Gaal vil forsøke å få igang umiddelbart. Han er en meget sterk personlighet med en klar filosofi, men han må nå bygge opp et nytt lag fordi United – så sant de ikke beviser noe annet i Premier League-starten, fortsatt er i stand til å tape fotballkamper.

– Det er imidlertid ikke bare spillerne som blir nødt til å tilpasse seg hans filosofi. Alle andre må også innse at denne prosessen vil ta tid, advarer Meulensteen

Powered by Labrador CMS