I strupen på Van Gaal

René Meulensteen er slettes ikke imponert over tingenes tilstand i United.

Publisert Sist oppdatert

René Meulensteen forlot United i kjølvannet av Moyes’ ansettelse, og siden sommeren 2013 har nederlenderen rukket å gjøre en hel del spenstige ting, både i øst og i vest.

Først var han Guus Hiddinks assistent i det mislykkede pengeprosjektet Anzhi Makhachkala, hvorpå han tok over hovedtreneransvaret bare to kamper inn i sesongen, da Hiddink pakket snippesken og dro. 16 dager senere fikk Meulensteen beskjed om å pakke sin egen snippeske.

Klubben endte sesongen som tabelljumbo, og ble dømt til spill på nest høyeste nivå. Siden fikk han noen måneder i Fulham. De rykket som kjent også ned.

I november ble han ansatt som konsulent av MLS-klubben Philadelphia Union, hvor han befinner seg den dag i dag. Nå har den tidligere United-treneren tatt bladet fra munnen, og benyttet anledningen til å gått rett i strupen på Louis van Gaal.

– Kommer til å sprekke

For hans landsmann har ikke mye å skrive hjem om, skal vi tro Meulensteen, som nylig hadde et lengre intervju med Telegraphs Henry Winter.

Manchester United Squad Travel To Seattle

Etter å ha tilbragt tiden mellom 2007 og 2013 som førstelagstrener under Sir Alex Ferguson, da United vant Mesterligaen og tre seriegull, har Meulensteen stadig United-rødt blod i årene. Han er misfornøyd med retningen klubben har tatt siden Moyes’ ansettelse.

– United lider av en identitetskrise. Under Ferguson var det rutiner, ting var enkelt å forholde seg til, og folk tenkte ikke over det.

The Ferguson Connection

– Hvis du slår deg ned med Van Gaal vil man ende opp med å tenke «jeg er 12 år gammel.» Han snakker til deg som om du ikke har peiling. Han ser på deg og tenker «hva er det du spør om? Jeg er Louis van Gaal.»

Ja, det er åpenbart at 50-åringen ikke er Van Gaals største tilhenger. Ryan Giggs’ nærvær, og status som potensiell etterfølger, gir han imidlertid håp for de røde djevlenes framtid.

– Jeg har sagt til Ryan: «jeg er så glad for at du forblir i klubben, i den rollen, fordi det er du som holder liv i ‘Ferguson-forbindelsen’, men de tre årene du har foran deg kommer til å bli de vanskeligste noen gang.»

GUTTA KRUTT:

Også Gary Neville og Paul Scholes, begge blant Sir Alex’ mest betrodde menn, har uttrykt sin redsel for henholdsvis forsvarsspillet og talentarbeidet i klubben. Selv om Van Gaal har vært raskt ute med å avfeie dette som tomsnakk, kan en velfortjent seier mot klubbens argeste rival komme godt med for å stilne kritikeren på den andre siden av Atlanterhavet.

Powered by Labrador CMS