Det lysner på skadefronten

Anthony Martial, Matteo Darmian og Chris Smalling kan alle være tilbake mot Watford.

Publisert Sist oppdatert

Slik lød den oppløftende meldingen fra Louis van Gaal, som møtte MUTV like før tirsdagens pressekonferanse, i forkant av onsdagens hjemmemøte med Watford.

– Spillere er på vei tilbake, så det er positivt, sa Van Gaal til klubbens tv-kanal, og røpet at han tror Martial kan spille, at Darmian kan spille, og kanskje også Smalling.

Men manageren hadde også positive signaler vedrørende Marcos Rojo. Argentineren måtte forlate banen etter en knapp time mot Arsenal, men ingenting tyder på at det er snakk om en langvarig skade denne gangen:

– Han fikk et spark. Mange spillere får seg et spark, men kan spille neste kamp. Vi får vente og se i morgen.

Vi bringer oppdateringer fra pressekonferansen fra cirka klokken 17.

I mellomtiden kan du her sjekke Uniteds 17 mann lange skadeliste, som nå altså synes å være slanket til 13-14.

LvG: – Vi er inne i en veldig vanskelig periode nå, ettersom vi for andre gang på rad bare har to dager på oss til å komme til hektene. Det er vanskelig når vi har så få spillere tilgjengelig og jeg ikke kan rotere noe særlig. Men jeg føler at spillerne gjør alt for å bli klare. De er veldig profesjonelle, og jeg håper det vil fortsette.

Om Marcus Rashford:

– Først og fremst mener jeg at media bør la ham få være i fred. Jeg tror ikke det er til en 18 år gammel gutts beste når mediene stiller seg opp utenfor der han bor. Gi ham heller tid til å være 18 år gammel. Vi skal vise ham veien. Han er en veldig beskjeden gutt, så jeg tror ikke at det vil bli noe problem. Men selvfølgelig; når han får så mye oppmerksomhet fra media, da kan det også gå motsatt vei. Likevel tror jeg nok at vi vil klare å holde beina hans på bakken.
– Jeg forstår jo at dere hyller ham, men han må vise mer.

– Jeg er ingen klovn

På spørsmål om den følelsesladde opptredenen overfor fjerdedommer Mike Dean under søndagens kamp mot Arsenal markerte et skifte som vil føre til hyppigere besøk i i teknisk område, svarte Van Gaal dette:
– Det er ikke del av min filosofi. Det skyldes at jeg ikke har tro på at noen kan influere på kampene derfra. Men jeg er ingen klovn, jeg er Louis van Gaal, et menneske og en manager. Og det er spillerne som måt tenke ute på banen, ikke manageren.

Flere på vei tilbake

Etter at manageren allerede før pressekonferansen røpet at Anthony Martial, Matteo Darmian, Chris Smalling og trolig også Marcos Rojo, vil bli klare til møtet med Watford, fulgte flere gode nyheter:
– Jeg tror at Fellaini og Valencia er de to neste. Fellaini står overfor siste fase i prosessen, trening med laget, og i dag har Valencia trent sammen med resten av gruppen, så de er på vei tilbake.

Hva så med Wayne Rooney?

– Han har fortsatt støttebandasje.

Om tittelkampen:

– Jeg mener at laget som leder bestandig har størst sjanse, og det er Leicester. Tottenham spiller også bra, synes jeg. De ligger to poeng bak og har gode muligheter. Men både Tottenham og Leicester skal møte oss, så man kan aldri vite.

Og det var det som ble sagt på den åpne delen av pressekonferansen. Resten vil først bli gjort tilgjengelig sent i kveld.

Powered by Labrador CMS