– Kun RvP er ute

Michael Carrick er tilbake, men trolig ikke klar til Sunderland.

Publisert Sist oppdatert

Robin van Persie er altså den eneste som befinner seg på Uniteds skadeliste i øyeblikket.

Ifølge Van Gaal er det uklart hvor lenge han blir værende på sidelinjen med ankelskade, så i øyeblikket er det snakk om å «vente og se».

– Det er ikke så alvorlig, men et ankelproblem tar lang tid – det er ikke bare snakk om en eller to uker, sa han.

At RvP nå er alene på sykestuen innebærer at både Michael Carrick og James Wilson er klare igjen.

Om Carrick:

– Det er jo alltid viktig å få spillere tilbake fra skade, og i tillegg er Carrick min visekaptein. Han er veldig rutinert og han spiller i en veldig viktig posisjon. Men han trenger å komme tilbake i kamprytme.

– Foreløpig  har han bare trent med gruppen én gang, så han trenger spilletid med andrelaget.

Dermed kan vi vel slå fast at Michael Carrick, til tross for friskmeldingen, ikke blir å se mot Sunderland.

Van Gaal bekreftet også at James Wilson er klar igjen etter lårhønen han pådro seg mot nettopp Sunderland – riktignok U21-laget deres, på mandag.

Hva med Radamel Falcaos muligheter nå?

– Muligheten er selvfølgelig stor, for når en spiss er borte, da må en annen spille. Men vi får se.

To unge spillere har skrevet under, Tyler Blackett og Reece James?

– Ja, det er i tråd med klubbens strategi. Da jeg kom hit ble jeg fortalt at klubben ønsket flere akademispillere i troppen. Det  har også å gjøre med Premier League-reglene som sier at man må ha et visst antall egenproduserte spillere i troppen. Så jeg er fornøyd med å kunne signere spillere fra eget akademi.

Dersom de øvrige resultatene hadde blitt annerledes ville United vært ute av Topp 4 etter siste helgs kamp. Er du skuffet over at dere ikke ligger bedre an på dette stadiet av sesongen? Og vil det være å betrakte som en mislykket sesong dersom dere ikke klarer det?

– Nei, det er vårt mål å klare det, men det er også en prosess over tre år. Vi henger fortsatt med, så jeg er fornøyd med resultatene. Jeg er derimot ikke fornøyd med alt laget har prestert. Men prosessen fortsetter og vi blir stadig bedre. Til tross for alle skadene i første del av sesongen og all kritikken mot forsvaret vårt, så henger vi med. Vi slipper ikke inn mange mål, så vi er ikke misfornøyd. Likevel kunne resultatene våre vært bedre.

– Vi blir jo ikke spilt av banen  heller; vi har for det meste vært det beste laget. Men det beste laget vinner ikke bestandig.

Hvor stor blir skuffelsen om dere ikke oppnår en Champions League-plass?

– Veldig skuffende, selvfølgelig. Når man starter sesongen som det som mål, så er man opptatt av det. Men vi henger fortsatt med. Så hvorfor snakker vi om dette? Hva er problemet? Men dette er et rotterace, for de andre klubbene vinner jo sine kamper.

Powered by Labrador CMS