– Van Gaal må få to-tre år

– Uniteds største problem er alle som sammenlikner med fortiden, sier Roy Keane.

Publisert Sist oppdatert

Uniteds tidligere kaptein var til stede på BBCs dekning av mandagens FA-cupkamp mot Arsenal, og kom med følgende analyse etterpå.

– Man må gi mannen en sjanse – to eller tre år. De skulle gitt David Moyes mer tid, men det gjorde de ikke. Hva skal de da gjøre? Sparke en ny manager? Van Gaal har forsøkt seg i to minutter. Dette tar tid. Det er snakk om en gjenoppbygging.

– Men ja, det vil være en katastrofe om United misser på topp-4, og det største problemet for klubben er at folk ser tilbake og sammenlikner med alt som det var for ti år siden. I stedet må folk se fremover, se på spillerne, se på manageren og støtte ham. Jeg tror fortsatt også de klarer topp-4.

Underveis var Keane imidlertid nådeløs med feilene United gjorde, og det gikk spesielt utover Antonio Valencia og Daley Blind.

– Det var skammelig. Det var juniorfeil, og sånt koster. Det er noen store øyeblikk i en fotballkamp, og hvis man gir Arsenal, med så mye kvalitet, så mye plass og rom så skjer det som skjedde. Det var altfor lett, sjokkerende, skammelig.

En annen tidligere United-spiller og -trener, Phil Neville, karakteriserer de siste to månedene av sesongen som ekstremt avgjørende.

– Nå kan ikke United vinne et trofé. Nå handler det kun om topp-4, og de har en tøff periode foran seg med kamper mot Chelsea, City og Everton. De siste to månedene av sesongen er uhyre viktig, men prestasjonene må bli bedre. United tapte kampen på midtbanen, og byttet av Ander Herrera i pausen var en dårlig avgjørelse.

Powered by Labrador CMS