– Svært kritiske til Van Gaal

Les Oli Wintons siste innlegg om situasjonen i United.

Publisert Sist oppdatert
olieric565
Oli Winton sammen med Eric Cantona.

Oli Winton skriver innlegg for united.no. Han er komité-medlem i MUST, den uavhengige Manchester United Supporters’ Trust. Han reiser til de fleste hjemme- og bortekamper og har en sivil jobb som politisk konsulent. Han har kjennskap til mye av det som foregår i United, og vil i denne spalten spesielt skrive om supporter/klubb-relasjon og billettspørsmål.

Her kan du lese flere innlegg fra Oli Winton.

– Svært kritiske til Van Gaal

Av: Oli Winton

Å tape i Danmark, mot et lag som ikke en gang fantes de de fleste av oss ble født, var flaut. Men, som United-fan finnes det ikke noe verre enn tap mot Liverpool. Spesielt når man står der på tribunen live og ser at spillerne ikke egentlig møter opp, og så må bli igjen inne på arenaen etter kampen – slik at hjemmefansen kan feire og ydmyke deg videre.

United var ikke uheldige forrige torsdag, og det var ikke slik at de bare var nest best den dagen. For å bruke en klisje: De rullet rett og slett over og la seg død ned – slik at Liverpool kunne dominere fra start til slutt.

Det verste var at om kampen bare hadde fortsatt så ville United uansett ikke scoret.

Da det bare gjenstod noen minutter så trillet United ballen i egen backfirer – tilsynelatende fornøyd med å «bare» tape 2-0.

GettyImages-514672276

Det er fortsatt mulig å snu dette i torsdagens returkamp. Akkurat som det var mulig å snu tapet i Danmark i forrige runde og tapet mot Olympiakos i Hellas da David Moyes ledet oss i Champions League. Dette blir imidlertid tøffere enn i begge de kampene.

Også utenfor banen er dette en viktig kamp, og Liverpool-fansen ser muligheten til å få oppleve at sitt lag slår United ut av Europa og det også på Old Trafford. United-fansen er derfor opptatt av å stille seg bak spillerne.

Hvor langt fiendtligheten mellom de to supportergruppene strekker seg er imidlertid et helt annet spørsmål.

Noen United-fans synger velvillig om fortidens tragedier, mens andre mener at man lett kan bygge rivalisering uten at det er nødvendig. De fleste United-fans er imidlertid mer balanserte; at all syngingen om gamle tragedier langt ifra er ideell, men at oppmerksomheten det gis er altfor stor med tanke på alle årene ingen skrev noe om hvordan Liverpool-fansen hetset United for München-tragedien.

Personlig så liker jeg ikke denne type synging, men jeg synes heller ikke at de som driver med slikt skal sees på som kriminelle.

Uansett, resultatet på Anfield og den trolige exiten fra Europa League vil være nok en spiker i managerens kiste.

Uten å avsløre noen kilder så kan jeg fortelle at en mailutveksling blant de som er ansvarlige for ansettelsen, etter kampen, var svært kritiske til både laguttaket hans og taktikken som ble brukt mot Liverpool. Det har gått langt forbi de dagene da Uniteds øverste ledere støttet manageren – og forskjellen i innholdet i mailene mellom disse folkene fra desember (etter Wolfsburg) til nå er voldsom.

Fansen stiller spørsmål ved hvordan han fortsatt kan være manager når så mye fortsatt står på spill. Det å beholde manageren kan ødelegge sjansene for avansement både i Europa League og FA-cupen, samtidig som en topp 4-plassering blir stadig mindre sannsynlig.

Tro ikke på alle ryktene om at dette handler om penger og at årsaken er at det vil koste klubben dyrt å kvitte seg med manageren. Hvis United måtte bruke noen millioner pund på å sparke ham og det forbedret den nåværende formen og ga laget mange millioner i ekstra inntekter fra neste sesongs Champions League, så ville det vært en svært enkel avgjørelse å ta.

giggs54321

Det handler for eksempel om en assistent som ikke vil overta midlertidig med mindre jobben blir permanent, og en annen fremtidig manager som ikke kan overta for øyeblikket – selv om akkurat det er den dårligst bevarte hemmeligheten i fotballverdenen etter at Pep ble klar for City.

En endelig løsning kunne kanskje kommet på plass tidligere, personlig skulle jeg ønske at så var tilfelle, men at så ikke har skjedd betyr imidlertid ikke at det ikke blir et skifte i sommer.

Den kommende perioden avgjør mye.

United kan fortsette i eller forsvinne ut av to cuper, og det er også en storkamp mot City søndag. Den handler ikke bare om ære, men også om sjansen til 4. plass og således Champions League.

Jeg tviler på at så mange av dere er optimistiske basert på nåværende form, men samtidig har United hatt evnen til å heve seg inn mot store kamper tidligere i sesongen.

Det gir i alle fall noe håp.

Her kan du lese flere innlegg fra Oli Winton.

Powered by Labrador CMS