HIGH FIVE: To gode venner feirer RvP-scoring.

– Min beste gruppe noensinne

Van Gaal skryter voldsomt av Nederland-troppen, og blir hyllet av Robben og De Jong.

Publisert Sist oppdatert

Nederland kom til VM med lavere forventninger enn noensinne. De var trukket i en knalltøff gruppe med både Spania og Chile, men åpnet VM med å smadre de regjerende verdensmesterne.

På papiret så spillerstallen svakere ut enn på veldig lenge, men Louis van Gaal har vist at et solid kollektiv er sterkere enn en gruppe med gode individualister.

Louis van Gaal er veldig fornøyd med spillergruppen han har til rådighet. Han skryter av profesjonaliteten og evnen spillerne har til å ta ansvar når det trengs.

Kampen mot Costa Rica utviklet seg til å bli en dramatisk affære. Da tok Robin van Persie og Dirk Kuyt ansvar, og sa noen motiverende ord.

– Hvis en spiller sier noe, treffer det spillerne mye mer enn om jeg gjør det. Robin og Dirk hadde flotte taler. Det var fantastisk, men dette har jeg følt siden vi møttes og ble en sammensveiset gruppe på treningsleiren i Portugal, fortalte Van Gaal, og la til:

– Så jeg trenger ikke å følge med på dem i det hele tatt. De vet akkurat når de må ta ansvar. Det handler ikke om meg eller støtteapparatet, men om å ta ansvar.

Van Gaal beskriver Nederland-troppen som den beste han har jobbet med.

– Når det gjelder lagånd og samhold, er dette den beste gruppen jeg har jobbet med. Jeg synes vi hadde mer kvalitet enn Costa Rica, og fortjente å vinne. Jeg vet ikke hvor ballbesittelse vi hadde, hvor mange ganger vi traff treverket eller hvor mange sjanser vi hadde. Når alt kommer til alt, handler det om å score, slo han fast.

Arjen Robben skryter voldsomt av hvordan Van Gaal opptrer overfor spillerne.

– Han forbereder seg på alt. Manageren snakker med alle og diskuterer systemet, så alle vet at han er klar når noe skjer. Dette er styrken til manageren. Det er ikke lett å sette sammen et lag som dette, men hvis du ønsker å få til noe, må alle trekke i samme retning, og han er den perfekte manageren til å få det til å skje, sa Nederland-stjernen.

Også rivjernet Nigel de Jong er svært fornøyd med sin manager.

– Alle har sett CV-en hans. Han er fantastisk trener og har mye erfaring fra slike situasjoner. Det gjenspeiler seg også i gruppen. Han er enestående i måten han jobber på, og spesielt når det gjelder den taktiske disiplinen han skaper i laget. Men de taktiske endringene han gjør i kampene, er en ny erfaring for meg, sa den taklingssterke midtbanespilleren.

Powered by Labrador CMS