Derfor byttet han keeper

Louis van Gaal forklarer den kontroversielle, genierklærte avgjørelsen som sendte Nederland videre.

Publisert Sist oppdatert

Nederland måtte ut i straffesparkkonkurranse etter at Costa Rica holdt unna i 120 minutter. Robin van Persie bommet på en rekke sjanser, men var trygg fra krittmerket i straffesparkkonkurransen.

Det de fleste snakker om etter kampen, er verken sjansesløsing eller gode straffespark. Rett før dommeren blåste av andre ekstraomgang valgte nemlig Van Gaal å gjøre noe ingen andre har gjort tidligere i VM-historien: Å bytte keeper kun for straffesparkkonkurransen.

Mens Tim Krul ble helten med to strafferedninger, fanget kameraene opp en rasende Jasper Cillessen, som helt tydelig var uvitende om Van Gaals forhåndsbestemte planer om keeperbytte.

Etter kampen fortalte Van Gaal at han hadde avtalt et keeperbytte med Tim Krul, men at han ikke ville forstyrre Jasper Cillessen med å informere ham om det ventende keeperbyttet.

– Det er ingen tvil om hvem som skal starte neste kamp, det blir Cillessen, men vi følte at Krul var et bedre valg her, forklarte Van Gaal, og la til:

– Vi fortalte Krul at det ville være en mulighet for straffene, men vi fortalte ikke Cillessen, siden vi ikke ville ødelegge kampforberedelse hans.

I den nyeste utgaven av US kan du lese om en innrammet tekst som mer enn noe annet beskriver nederlenderen som trener og menneske: «Kvalitet er å eliminere tilfeldigheter». Van Gaal avslører at Nederland har øvd på straffespark i forkant av kampen.

– Vi har trent på straffer. Jeg tror at når man er vant til et bestemt skudd, vil man være mer komfortabel med å ta det skuddet, poengterer Van Gaal.

Nå venter Argentina i semifinalen. Kan Louis van Gaal stoppe Lionel Messi og co, og ta seg til finalen mot Brasil eller Tyskland?

Powered by Labrador CMS