– Aktuell for Nederland-jobben

Den tidligere United-manageren kan være på vei ut av pensjonisttilværelsen for å overta Nederlands landslag.

Publisert Sist oppdatert

Frank de Boer forlot jobben som Nederlands landslagssjef etter exiten fra EM.

Nå har det nederlandske fotballforbundet, KNVB, startet jakten på de Boers etterfølger, og den tidligere United-manageren Louis van Gaal skal ikke være fremmed for tanken om å returnere til jobben han hadde før han overtok som United-manager sommeren 2014, skriver den nederlandske avisen de Volkskrant.  

KRANGLET MED MEDIA: Louis van Gaal kom med både selvtillit og disiplin, men da resultatene uteble, ble nederlenderen mektig irritert på media som mente at han var nær ved å få sparken.

Van Gaal har vært landslagssjef for Nederland to ganger tidligere i periodene 2000-2002 og 2012-14.

Hans siste kamp som Nederland-trener var bronsefinalen i VM i 2014 da Nederland slo vertsnasjonen Brasil 3-0 etter scoringer av blant andre Robin van Persie og Daley Blind.

69 år gamle Van Gaal sin siste kamp som manager var da han ledet United til topps i FA-cupen med 2-1 mot Crystal Palace i 2016. 

I mars 2019 kunngjorde Van Gaal at han ville trekke seg tilbake fra fotballen, men skal nå være villig til å returnere til trenerbenken om han blir spurt.

Erik ten Hag, Clarence Seedorf, Ruud Gullit, Henk ten Cate og Tysklands avtroppende landslagssjef Joachim Löw lanseres også som aktuelle kandidater. 

Powered by Labrador CMS