– Han har en «golden willie»

Sjekk hva Louis van Gaal svarte på Arjen Robbens påstand.

Publisert Sist oppdatert

Mandag kveld vant Louis van Gaal og Nederland sin tredje strake VM-kamp, og sikret seg dermed førsteplassen i gruppe B.

Enkelte vil hevde at kampen mellom Nederland og Chile ikke var altfor underholdende, men på pressekonferansen etter kampen gjorde Van Gaal sitt beste for å glede sitt publikum.

Chile-manager Sampaoli hevdet etter kampen at Chile var det eneste laget som ønsket å spille offensiv fotball.

– Jeg er ikke interessert i hva treneren til Chile sier, svarte Van Gaal kontant, før han fikk et nytt spørsmål om defensiv fotball.

– Gi meg din definisjon av angrepsfotball, siden det er så utrolig bra spørsmål. Nå spør jeg deg, siden du stiller meg spørsmål, så stiller jeg deg spørsmål nå.

Som mot Spania, stilte Nederland i en lav 5-3-2-formasjon, og ikke den klassiske 4-3-3-formasjonen som man gjerne er vant til å se Nederland bruke.

– Hvis jeg hadde spilt 4-3-3 mot Chile, hadde Robben måttet løpe etter dem, og det går ikke i 90 minutter. Man må spille på styrkene sine. Alt handler om å vinne. Jeg vil velge et system som hjelper meg å vinne, fastslo Van Gaal, og understreket:

– Det er det som er essensen. Vi ga ikke bort noe særlig, men vi skapte masse. Hvis jeg ikke hadde gjort det, ville du kappet av meg hodet. Og forresten, jeg spilte slik med AZ og vant serien.

– Jeg og støtteapparatet mitt ønsker bare å score ett mål mer enn motstanderen.

Arjen Robben brukte humoristiske uttrykk da han skulle beskrive Louis van Gaal. Den nederlandske manageren var ikke vond å be da den nederlandske journalisten forsøkte å lokke ut et gullkorn av Van Gaal.

Engelske medier har definitivt mye å glede seg til kommende sesong.

Powered by Labrador CMS