– Favoriserer Brasil

Louis van Gaal beskylder FIFA for Brasil-favorisering.

Publisert Sist oppdatert

Mandag spiller Louis van Gaal og Nederland den siste kampen i gruppespillet når de møter Chile i kampen om førsteplassen i gruppen. Både Chile og Nederland er videre, men ingen av lagene ønsker å bli nummer to i gruppen, ettersom det sannsynligvis vil bety et møte med Brasil i åttedelsfinalen.

Fire timer etter at Nederland og de andre lagene i gruppe B sparker i gang sine kamper, skal Brasil og resten av gruppe A i aksjon. Dette betyr at Nederlands åttedelsfinalemotstander får fire timer mindre hvile enn «Oranje», men samtidig fordelen av å vite hvem de skal møte i åttedelsfinalen allerede før sin siste kamp i gruppespillet. Dette får Louis van Gaal til å rase.

– Før hver kamp reklamerer FIFA for fair play. FIFA tar i bruk slike triks, og det er ikke en god ting. Det er ikke fair play, slår den nederlandske treneren fast, men understreker:

– Vi kommer til å fokusere på å slå Chile, og jeg tror ikke at vi vil bli påvirket av at Brasil spiller etter oss.

Van Gaal klarer ikke å forstå hvorfor Brasil og co plutselig skal spille etter Nederland, når de i de to foregående gruppespillkampene har spilt før nederlenderne.

– Jeg bare antar at Brasil vil gjøre sin sportslige plikt. Hvorfor i all verden gjør FIFA dette med kampprogrammet? Det er spørsmålet.

Verken Nederland eller Chile ønsker å møte Brasil, men Uniteds nye manager tror at vertsnasjonen også frykter hans menn.

– Jeg kan forestille meg at Brasil ikke ønsker å møte Nederland. Vi har scoret en rekke mål, og vi har scoret fantastiske mål, poengterte Van Gaal.

Powered by Labrador CMS