UTFORDRER: Kan denne duoen skape problemer for José Mourinho og Chelsea?

– Van Persie må ikke jobbe for hardt

Louis van Gaal vil helst at Robin van Persie skal holde seg på topp.

Publisert Sist oppdatert

Hva jobben til angrepsspillere innebærer vil alltid bli diskutert, og vi kjenner igjen diskusjonen fra Manchester United: Er det en ressurs at Wayne Rooney jobber bakover så ofte som han gjør, eller er det en ting som ødelegger offensivt?

Så lenge Rooney ikke er spydspiss, og har en mann som Van Persie fremfor seg, vil nok de fleste konkludere med at det er en god ting. Mot Ghana på lørdag lå Van Persie dypere enn vi er vant til å se ham for United, skrev United.no-redaktør Dag Langerød, og Van Gaal vil heller ha 30-åringen til å gjøre jobben høyere i banen.

– Det som er viktig er at Van Persie ikke må jobbe for hardt. På lørdag mot Ghana gjorde Robin for mye. Han var bak høyrebacken for ofte, og tidvis med venstrebacken, siterer flere kilder den kommende United-manageren på.

– Van Persie har gjort for mye. Det er hva jeg sa: Vi har plenty med forsvarsspillere.

rvpgaal
FORNØYD: Her er Van Gaal tydeligvis fornøyd med hvordan stjernespissen har posisjonert seg.

Van Persie har (som ventet) blitt utdelt draktnummer 9 på det nederlandske landslaget til VM, drakten som tradisjonelt tilhører spydspissen på laget. Det illustrerer tydeligvis også hvor Van Gaal vil ha nederlenderen, som også blant annet snakket om hvordan han ikke ville at Sneijder skulle være like høyt i banen som Van Persie og Robben.

Nederlands neste treningskamp er mot Wales i Amsterdam 4. juni. Dette er lagets siste treningskamp før VM-kampen mot Spania den 13. juni.

Powered by Labrador CMS