Scoring, seier og suspensjon

KARAKTERBOK: Les vår vurdering av Robin van Persie mot Australia her.

AUSTRALIA – NEDERLAND 2-3

VM-kamp gruppe B, i Porto Alegre
0-1 Arjen Robben (20), 1-1 Tim Cahill (21), 2-1 Mile Jedinak (54), 2-2 Robin van Persie, 2-3 Memphis Depay (68)

United-spiller: Robin van Persie, Nederland

rvpkar

Van Persie gikk i en del dueller, vant noen av dem, og headet også ufarlig rett på keeper etter 18 minutter. Han skal også ha ros for å ha trukket ut på kanten da det åpnet seg for Arjen Robben etter 20 minutter. Dermed tok Nederland ledelsen. Det fortsatte slik etter pause også, men så tok Australia ledelsen. Da våknet favorittene.

terning4

Byttet ut fire minutter før full tid etter en smell. Han fikk også et gult kort, noe som gjør at han må stå over mot Chile i siste kamp.

terning2
terning2
terning4

Får plusspoeng for:  Ny scoring på sin ene store sjanse.

Får minus for: Fortsatt for få gode minutter. Var gode i 30-35 minutter mot Spania, og enda litt kortere nå.

terning4

Verdt å merke seg: Van Persie har scoret 15 mål på sine 15 siste landskamper for Nederland, men får ingen scoring i siste gruppespillskamp mot Chile. Da er han utestengt.

terning4

Selve kampen:

Mange forventet en enkel seier for Nederland, men slik gikk det aldri. Nederland var unøyaktige i pasningsspillet og fungerte ikke som lag før pause. De skapte en sjanse, etter 20 minutter, og da scoret Arjen Robben etter et glimrende løp fra midtstreken og en god avslutning forbi keeper.

rvpaus

1-1 ble så til sjokkerende 2-1 til Australia like etter pause på en billig straffe etter en ufrivillig hands, men ut av ingenting sprakk offsidefella etter 58 minutter, slik at Van Persie plutselig kunne vende opp og dunke inn 2-2. Det var avgjørende, siden Australia kunne gjort 3-1 på motsatt side noen sekunder senere.

Australia v Netherlands: Group B - 2014 FIFA World Cup Brazil
NYTT GULT: Her toucher hånda til Van Persie ansiktet til Australias forsvarer, og United-spissen får et nytt gult kort. Dermed må han stå over siste gruppespillskamp mot Chile.

Kampen vippet da PSV-innbytter Memphis Depay skjøt fra 30 meter midtveis i omgangen. Ballen skrudde utover mot hjørnet, men det var likefullt en keepertabbe og 3-2 til Van Gaals mannskap. Dermed slapp Nederland med skrekken, selv om de totalt sett nok fortjente seieren etter flere sjanser de siste 20 minuttene.

Manageren Louis van Gaal:

Det som fungerte mot Spania fungerte ikke mot Australia, og Nederland måtte legge om stilen underveis. De klarte å snu til seier, men inntrykket er at det var en forsvarsfeil og en keepertabbe som ble avgjørende. At Nederland skapte sjanser på 3-2, handlet nok vel så mye om stillingen i kampen akkurat da.

Hva nå:

Nederland avslutter mot Chile, og har avansementet nesten i lomma nå. Det eneste som kan ødelegge er om Chile og Spania også ender med seks poeng, slik at målforskjellen blir avgjørende. Likevel, etter 5-1 mot Spania i første kamp må det noe helt merkelig til om de skal ryke ut på målforskjell nå.