SOUTHAMPTON, ENGLAND - SEPTEMBER 20: Anthony Martial of Manchester United celebrates scoring their second goal during the Barclays Premier League match between Southampton and Manchester United on September 20, 2015 in Southampton, United Kingdom. (Photo by Matthew Peters/Man Utd via Getty Images)

– Han er et utrolig talent

REAKSJONER: Morgan Schneiderlin lovpriser Anthony Martial, mens Van Gaal stråler over Matas scoring.

Publisert Sist oppdatert

Southampton startet kampen best og tok ledelsen, men da Anthony Martial plutselig fikk to gratismuligheter, var franskmannen nådeløs og snudde fra 0-1 til 2-1.

Etter kampen kunne 19-åringen høste velfortjent ros fra flere hold, blant annet fra Morgan Schneiderlin.

– Han er veldig rolig og spiller med et kaldt hode. Han er et utrolig talent, og kommer til å bli en veldig god spiller for Manchester United, uttalte Schneiderlin til Sky Sports, som kåret Martial til banens beste spiller.

Fryktet déjà vu

United tok ledelsen mot både Swansea og PSV Eindhoven, men tapte begge kampene. Søndag holdt United på å rote bort nok en ledelse, men ble reddet av en strålende De Gea.

– Vi vet at ingen kamper i Premier League er over før dommeren blåser av. Vi kunne ha gjort det bedre på det innlegget. Vi hadde god kontroll, men ble nesten straffet, så vi må lære av dette, sa Schneiderlin, og la til:

– Det har skjedd med oss to ganger. Manageren minnet oss på at det ikke måtte skje igjen.

SOUTHAMPTON, ENGLAND - SEPTEMBER 20: Victor Wanyama of Southampton tackles Morgan Schneiderlin of Manchester United during the Barclays Premier League match between Southampton and Manchester United at St Mary's Stadium on September 20, 2015 in Southampton, United Kingdom. (Photo by Tony Marshall/Getty Images)
TOK FOR SEG: Morgan Schneiderlin er ikke en som viker i duellene.

Den franske midtbanespilleren fikk også et gjensyn med klubben han har tilbrakt så mange år i.

– Det var hyggelig å være tilbake i garderoben, men jeg måtte være fokusert og prestere. Det var rart for meg, men jeg er veldig glad for at vi tok alle tre poengene.

– Fantastisk

Louis van Gaal var naturligvis strålende fornøyd seieren. Mest av alt var han fornøyd med at United endelig klarte å ro seieren i land.

– For første gang klarte vi å holde på ledelsen. Vi kontrollerte kampen bedre og gjorde vårt for å drepe kampen. Etter Champions League-kampen mot PSV er spillerne våre mer slitne, og det kunne man se de siste 15 minuttene.

United-manageren gjorde noen endringer som ga utslag. Han gir også honnør til de nye ungguttene.

– Jeg byttet blant Matteo Darmian for Antonio Valencia. Det var fantastisk av Martial og Memphis, så det var gode individuelle prestasjoner. Jeg må også si at det var vi som skapte sjansene de siste 15 minuttene. I andre omgang reduserte vi trusselen til Tadic, som var veldig god i førsteomgang. Schweinsteiger kom inn og kontrollerte kampen bedre, og han hadde også pasningen til det tredje målet.

SOUTHAMPTON, ENGLAND - SEPTEMBER 20: Anthony Martial of Manchester United celebrates scoring their second goal during the Barclays Premier League match between Southampton and Manchester United on September 20, 2015 in Southampton, United Kingdom. (Photo by Matthew Peters/Man Utd via Getty Images)
GULLGUTTER: Manchester Uniteds nysigneringer får en god og velfortjent klem av kaptein Rooney.

Van Gaal kunne også dele ut mer ros til Martial.

– Han er alltid et angrepspunkt. Han løper alltid i bakrom, og det liker jeg veldig godt. Men han kan også være et oppspillspunkt og holde på ballen. Han er veldig viktig for oss allerede.

På spørsmål om Martial er foran skjema svarte Van Gaal følgende:

– Nei, det kan man ikke si. Han har talentet til å være det, men Premier League er veldig fysisk. Men han er også en veldig sterk fyr, så vi kan kanskje forvente enda jevnere prestasjoner enn jeg hadde ventet.

SOUTHAMPTON, ENGLAND - SEPTEMBER 20: Louis van Gaal manager of Manchester United looks on during the Barclays Premier League match between Southampton and Manchester United at St Mary's Stadium on September 20, 2015 in Southampton, United Kingdom. (Photo by Tony Marshall/Getty Images)
TILFREDS: Louis van Gaal likte det han så av sine egne gutter mot Southampton.

United-manageren er naturligvis også glad for å ha David de Gea mellom stengene.

– Han er målvakt av en grunn. Også Sergio Romero har reddet oss i noen kamper, og nå gjorde David de Gea det med en herlig redning på headingen til Fonte. Det var fantastisk, og derfor er vi veldig glade for at han blir hos oss. Det var ikke uten grunn at vi var veldig vanskelige i overgangsvinduet med Real Madrid.

Nå håper Van Gaal at United kan være i nærheten av tittelen, men han vil ikke skru opp forventningene.

– Vi skal alltid prøve på det, og det gjorde vi i fjor også, men du kan ikke forvente at et lag i utvikling skal ta tittelen allerede.

United hadde 44 pasninger i forkant av Juan Matas scoring. Det er noe som hører hjemme i Louis van Gaals filosofi.

– Fantastisk, svarte Van Gaal til det, med et stort glis om munnen.

Powered by Labrador CMS