– Rooney er ute med kneskade

HERNING: Men Van Gaal kan ikke si hvor lenge kapteinen er ute av spill.

Publisert Sist oppdatert

Pressekonferansen i Herning, hvor kampen mot FC Midtjylland skal spilles på MCH Arena torsdag klokken 19, vil finne sted cirka klokken 18 i ettermiddag.

Før pressekonferansen skrev flere aviser at United-kapteinen Wayne Rooney kan være skadet i opp til seks uker grunnet en kneskade. Engelskmannen ble utelatt fra United-troppen mot Midtjylland. Sannsynligvis gir LVG svar på dette og mer på pressekonferansen.

United.no-journalist Bjarte Valen var sittende ringside og brakte sylferske kommentarer fra seansen med Louis van Gaal og Jesse Lingard.

Følgende ble sagt på pressekonferansen onsdag:

– Du mangler Rooney. Hvorfor?
LVG: – Det er vanskelig å si. Rooney ble skadet mot Sunderland. Det er umulig å si noe om hvor lenge han blir ute, men han har en kneskade. Rooney gikk ikke av banen med skaden mot Sunderland. Det er typisk Wayne. Han vil gi alt for laget og vil kjempe for å vinne. Om han gjorde skaden verre ved å spille? Nei, det er umulig å si.

Manchester United Training Session & Press Conference
Louis van Gaal

LVG: – Rooney er viktig og startet 2016 veldig bra, men vi må takle det. Alle spillere og kapteinen inkludert kan bli skadet.

LVG: – Darmian er ute med en skulderskade, men det tar neppe for lang tid før han er tilbake. Borthwick-Jackson er syk. Dermed er det 13 spillere ute.

– Hvor mye betyr skaden til Rooney med tanke på troppens styrke?
LVG: – Tja, kanskje Jesse kan svare på det…

Lingard: – Vi har spillere som kan spille i flere posisjoner så det er alltid noen som kan steppe inn og gjøre en jobb.

– Er Europa League din beste sjanse til CL neste år?
LVG: – Ikke bare min, men klubbens. Men det er 32 lag igjen i turneringen nå, og en lang vei å gå. Men Manchester United har aldri vunnet denne turneringen så det er en utfordring for oss.
a
– Burde du hentet en ekstra spiss i sommer?
LVG: – Nei, jeg synes ikke det. Med Martial har vi en annen spiss som kan gjøre jobben. Rooney ville spille de fleste kampene, men jeg har hentet Will Keane tilbake. Han har gjort det veldig bra på U21-laget, og Jesse Lingard er et bevis på at unge spillere får muligheten.
a
LVG: – Vi har mange skader, nesten latterlig mange skader, men vi må håndtere det. Kan James Wilson komme tilbake? Jeg kan hente ham når som helst, men jeg tror ikke jeg henter ham. Vi har alternativer, ikke minst Keane og Memphis så vi har folk.
a
LVG: Midtjylland slo Southampton og vi tapte mot Southampton. Så det blir tøft. De har en utfordrende formasjon 4-1-4-1…Det er ikke enkelt å vinne her. Jeg har sett banen. Den er liten og vanskelig.
a
– Har du sympati med fansen som må betale 71 pund for å se kampen?
LVG: Ja, selvsagt. Jeg har sett hva de krevde av Southampton-fansen og hva de krever av United-fansen. Men det viser at United er et attraktivt land. Det er vanlig at de beste lagene presser prisen opp, men jeg har sympati med dem.
a
LVG: Vi må være forsiktige så vi ikke gir bort frispark i farlige situasjoner. Mot Sunderland fikk vi et frispark mot som aldri skulle blitt dømt, men vi må takle det.– Hva med Fellaini?
LVG: Han har et muskelproblem og er ute med skade. Du spurte meg ikke om han i sted. Hadde du gjort det hadde jeg svart deg på det.
Jesse Lingard
Jesse Lingard

– Vil du sette opp laget på en annen måte når du ser at Midtjylland har scret 48 % av målene på dødballer?
LVG: – Det er for sent for meg å endre på det nå. Vi har den troppen vi har. Jeg setter opp laget basert på kvalitet og ikke størrelse

– Er det noen enkeltspillere du er ekstra oppmerksom på?
LVG: – Kanskje, men jeg vil ikke si noe for da scorer han kanskje

– Du sa at FA-cupen er viktigere enn Europa League. Er det fremdeles tilfelle?
LVG: – Det er et personlig ønske for meg. Men for United som klubb er det viktigere å vinne Europa League slik at vi kan gå inn i Champions League.– Er det vanskelig å møte lag som vil ha sin største kamp i historien mot United?

Lingard: Det viktige for oss er å ha en kampplan og holde oss til denne. United er en av verdens største klubber så vi er vant til det.

– Hvordan ser du på de unge spillerne dine som kommer frem?
LVG: – Vi har mange gode ungdommer som får sjansen. Det viktige for de unge er å vise stabilitet. Jesse Lingard har viset dette, derfor spiller han og ikke Memphis Depay. Neste uke kan det være en annen. Kanskje er det James Weir som får sjansen snart. Han er en veldig god spiller, men en som trenger tid på å utvikle seg.

SLUTT

Powered by Labrador CMS