– Kun for spesielle anledninger

Les hva Louis van Gaal sier om seieren og sine egne skuespillerprestasjoner.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United ble nærmest avskrevet på forhånd som følge av alle skadeproblemene. Backfireren bestod av en uruguayansk unggutt som i fjor spilte i spansk tredjedivisjon, to midtbanespillere og en skadeplaget Marcos Rojo uten mye kamptrening.

På topp stilte United med en unggutt med lite erfaring fra det øverste nivået. Rashford scoret to ganger mot Midtjylland, og mot Arsenal gjorde han det utrolig nok igjen.

Etter kampen var Louis van Gaal naturligvis meget glad på både egne og spillernes vegne.

– Jeg er veldig stolt, men også veldig tilfreds. Vi taklet presset mot både Shrewsbury og Midtjylland, og nå har vi også gjort det mot et veldig godt Premier League-lag, sa han til MUTV, og skrøt voldsomt av unge Rashford:

– Han spilte veldig bra, kanskje enda bedre enn mot Midtjylland, fordi motstanden er bedre. Han scoret også to mål, så jeg er veldig fornøyd med ham. Jeg tror han kan bli en veldig spesiell spiller.

Ba om unnskyldning

Etter kampen var Louis van Gaals eskapader på sidelinjen et av de store samtaleemnene. Van Gaal kastet seg overende for å vise hvor lett Arsenal-spillerne gikk i bakken, til stor glede for hjemmepublikumet.

Selv var manageren ikke altfor stolt av sitt eget show, selv om han hadde et lite smil i munnviken da han snakket om situasjonen.

– Jeg var litt emosjonell, kanskje litt for mye. Det er ikke bra for autoriteten til dommerne. Jeg sa unnskyld til dommerne og de har godtatt unnskyldningen, fortalte Van Gaal.

Mange husker karatesparket på sidelinjen fra Champions League-finalen mellom Ajax og AC Milan, som Van Gaal har oppgitt som en av grunnene til at han ikke er så mye ved sidelinjen lenger.

– Jeg gjør det kun ved spesielle anledninger, fortalte nederlenderen.

I tillegg til Rashford fikk både Timothy Fosu-Mensah og James Weir sine debuter for United. Førstnevnte fikk mye ros av Van Gaal etter kampslutt.

– Det er en stund siden jeg tenkte at han kan bli enda bedre som back, og jeg sa det til Warren (Joyce, reservelagstreneren). I dag kom han inn på venstreback og gjorde det fantastisk.

Unggutten fikk sjansen da Marcos Rojo måtte forlate banen med skade.

– Jeg tror ikke det er alvorlig, bare et spark, men vi må vente og se.

– Rashford minner om Martial

Morgan Schneiderlin var en av de mer rutinerte spillerne i dagens oppgjør. Han mener at ungguttenes vilje og innstilling skal ha mye av æren for lagets gode prestasjoner mot Arsenal.

– Vi måtte jobbe veldig hardt. Vi hadde et veldig ungt lag og visste at vi måtte være på vårt beste og være veldig aggressive. I dag handlet det bare om å kjempe og spille for fansen og emblemet på drakten.

Nå håper franskmannen at United kan bli mer stabile enn tidligere.

– Man må vise at man kan levere uke etter uke. Akkurat nå har vi mange skader og mange unge spillere, men alle vil vise at de har noe å gjøre i Manchester United.

Og Schneiderlin hadde naturligvis noen rosende ord til dagens tomålsscorer.

– Det er en utrolig debut. Han minner meg litt om Anthony, som scoret mot Liverpool i sin debut. Han har ikke trent med oss mange ganger, men vi så med en gang at han hadde spesielle kvaliteter. Jeg håper han fortsetter sånn.

Powered by Labrador CMS