«You’ll never win the league!» sang skadefro Liverpool-fans. Etter det er det 13-0 i favør United

Det er 28 år siden United tapte mot Liverpool på Anfield i kampen som ga Leeds ligagullet – og det må vel sies at Fergusons United responderte brukbart på akkurat det.

Publisert Sist oppdatert

26. april 1992: Manchester United hadde ikke vunnet noen av de siste tre ligakampene, og var i ferd med å kaste bort ligagullet – og det attpåtil til Leeds, av alle. Nå ventet Liverpool på Anfield.

Tidligere på dagen hadde Leeds slått Sheffield United i en dramatisk kamp på Bramall Lane, og de var med det kjempefavoritter – med seier i siste kamp hjemme mot Norwich ville ligagullet uansett være sikret – og en Liverpool-seier mot United ville også sikre Leeds ligagullet.

Slik gikk det. 

Ian Rush ga Liverpool ledelsen relativt tidlig, og noen minutter før slutt scoret Mark Walters. United, som hadde vært så nære sin første ligatittel siden 1967, måtte akseptere at ligagullet havnet på Elland Road, og at det ble bekreftet på Anfield.

I FEIL FARGER: Eric Cantona var med på å vinne ligaen med Leeds i 1991/92-sesongen.

«You’ll never win the league, you’ll never win the league!» sang den hånende Liverpool-fansen, som heiet på et lag som sikret seg en sjetteplass, 14 poeng bak Manchester United på andreplassen. 

På dette tidspunktet var det lett for mange United-supportere å tenke at scouserne kanskje hadde rett. Det var 25 år siden forrige ligatittel, og nå som en endelig havnet foran Liverpool, så klarte vi likevel ikke å vinne tittelen. Kanskje vi ikke hadde det i oss…?

Heldigvis tok Liverpool-fansen feil. Allerede neste sesong vant United ligaen, etter 26 lange år uten en ligatittel, og under Fergusons kyndige ledelse fortsatte festen i år etter år.

Siden Liverpool-fansen hånet United med «you’ll never win the league!», så har Manchester United vunnet ligaen 13 ganger. Liverpool på sin side, har ikke vunnet ligaen en eneste gang i denne perioden. 

Ferguson glemte aldri opplevelsen fra Anfield i 1992, og det er garantert noen Liverpool-supportere som også husker gleden over å se United miste ligagullet – men som husker enda bedre hvordan de fikk sin syngende påstand tilbake i fleisen så til de grader.

ENDELIG: Bryan Robson og Steve Bruce kunne feire ligagull med United, året etter den fryktelige dagen på Anfield.

PS. Bildet av Anfield øverst i saken er ikke fra den aktuelle kampen, noe som handler om tilgangen til bilder fra det oppgjøret.

Powered by Labrador CMS