– Bra tidspunkt å møte United

– Men dette er en kamp som uansett lever sitt eget liv, mener The Kopite-redaktør Torbjørn Flatin.

Publisert Sist oppdatert

Liverpool har fått en solid start på årets sesong med to seire av to mulige i serien. 1-0 i serieåpningen ble fulgt opp med en solid 1-0-seier borte mot Aston Villa.

Brendan Rodgers’ menn måtte riktignok ha ekstraomganger for å slå Notts County ut av Ligacupen, men før møtet med Manchester United er optimisten likevel stor i Liverpool-leiren.

– Det kan være et bra tidspunkt å møte United på, med en ny manager, selv om Moyes selvfølgelig vil være godt kjent med intense oppgjør på Anfield. Samtidig vil dette alltid være en kamp som lever sitt eget liv hvor det gjerne er duket for dramatikk og hvor en genistrek, en feil, en gal dommeravgjørelse sterkt kan påvirke kamputfallet. Det er et oppgjør hvor du mer enn noe annet må være disiplinert og arbeide som et lag, sier Flatin til United.no.

– Seier som kostet

Når United gjester Anfield søndag, håper Liverpool-fansen på klubbens tredje strake ligaseier og den fjerde av fire mulige totalt.

– Men seieren i ligacupen kostet oss dyrt, sier Einar Kvande som journalist i The Kopite og Liverpool.no.

Både Aly Cissokho og Joe Allen matte av banen med skader og Kolo Toure, som i følge Kvande har vært bunnsolid i starten av Liverpool-karrieren, måtte ut med lyskestrekk.

– Heldigvis er ikke Toure sin skade så alvorlig som vi trodde, og vi krysser fingre for at han er klar til kampen mot United, sier Kvande.

Saken fortsetter under bildet.

Flatin er fornøyd med Kolo Tourés start i Liverpool-trøya.
Flatin er fornøyd med Kolo Tourés start i Liverpool-trøya.

De siste rapportene fra Liverpool-manager Brendan Rodgers går ut på at Toure vil bli testet i løpet av helgen for å se om han er klar til dyst søndag.

Men selv om Toure har imponert, er det en annen nykommer som har stjålet de fleste overskriftene. Den belgiske sisteskansen Simon Mignolet brukte ikke lang tid på å bli en Anfield-yndling. Strafferedningen i åpningskampen hjemme mot Stoke sørget for det.

– Personlig likte jeg veldig godt Pepe Reina og han var en viktig mann for stemningen i garderoben, men ingen kan utsette noe på den starten Mignolet har fått. Han hadde en rekke strålende redninger mot Villa og har holdt nullen i begge ligakampene. Han kunne ikke fått en bedre start, sier Kvande.

Håper på forsterkninger

Både Flatin og Kvande håper Liverpool sikrer seg forsterkninger før vinduet stenger. Begge mener det vil være nødvendig for å nå topp fire og igjen bli en Champions League-klubb.

– Det arbeides bra og langsiktig i klubben og det er både hentet inn unge talenter og kommet fram nye spillere fra ungdomsakademiet som lover bra. Men i første omgang behøver vi et par kvalitetsspillere til for å ha forhåpninger om å kunne tette forspranget til lagene foran. Målet, som for øvrig har vært der hele sommeren, er å hente inn en offensiv spiller (flanke) som kan bidra med flere mål og en forsterkning i midtforsvaret. Personlig håper jeg mest på Mamadou Sakho fra PSG som er en av de midtstopperne som er sterkest linket og som jeg mener kunne bli en klar forsterkning til startoppstillingen, sier Flatin.

Suárez splitter fansen

En spiller som garantert ikke spiller søndag er Luiz Suarez. Spissen fra Uruguay har ønsket seg bort fra Liverpool, noe som gjør at ikke alle Liverpool-supportere er like begeistret for måltyven.

Luis Suárez er en omdiskutert mann blant Liverpool-fansen.
Luis Suárez er en omdiskutert mann blant Liverpool-fansen.

– Personlig mener jeg han er en av verdens aller beste spillere. Jeg holder egentlig bare Messi og Ronaldo som bedre enn ham. Han vil score mål og han er viktig i så måte. Om Liverpool velger å beholde ham så må vi forvente at vi får «hele pakken» med Suarez både på godt og vondt, sier Kvande.

Flatin legger til:

– Det er mange meninger om han. Jeg synes jeg det er en veldig defensiv holdning å si at det er helt avgjørende for våre muligheter til topp fire at han blir, noe som trolig nå vil være tilfellet.

– Han vil være en enkeltspiller det vil være nærmest umulig å erstatte, men for 40-50 millioner pund ville en hatt mulighet til å forsterke på flere plasser. Personlig liker jeg ikke spillere som så åpenlyst annonser at de ønsker å forlate klubben og er egentlig nokså likeglad til hva som blir utfallet.

Powered by Labrador CMS