Skjermdump: YouTube.com

Denne seieren mot Liverpool minnet mistenkelig om noe United hadde gjort to år tidligere

17. april 1985: Manchester United kvalifiserer seg for finalen i FA-cupen, og det skjedde på en nesten mistenkelig lik måte som to år tidligere!

Publisert Sist oppdatert

17. april 1985 skulle United møte Liverpool i FA-cupens semifinale – for andre gang på noen dager.

Lagene hadde nemlig møtt hverandre på Goodison Park få dager tidligere, i det som ble en svært dramatisk kamp. Bryan Robson ga United ledelsen, men Ronnie Whelan utlignet noen minutter før slutt. Frank Stapleton ga United ledelsen igjen i første ekstraomgang, men igjen utlignet Liverpool rett før slutt (Paul Walsh i det 119. minutt). På den tiden ble det ikke straffesparkkonkurranser av slike uavgjortkamper i FA-cupen, men omkamp.

Omkampen skulle spilles på Citys hjemmebane, Maine Road, og det ble nok en jevn og spennende kamp.

Liverpool tok ledelsen da Paul McGrath headet ballen i eget mål – han ville vel bare gjøre det litt spennende – og scouserne kunne fort doblet ledelsen kort tid før pause.

Det var likevel United som endte opp med å gå til finalen etter en finfin snuoperasjon i andreomgangen. Et langskudd av Bryan Robson sørget for utligningen bare minutter etter pause, før Mark Hughes var kald som en frossen fisk da han etter en times spill scoret det som skulle vise seg å bli matchvinnerscoringen.

SENDTE UNITED TIL FINALEN: Mark Hughes.

Gjorde det samme to år tidligere

Det var virkelig ikke noen overraskelse at det var akkurat Bryan Robson som scoret da United trengte det som mest.

Som The Guardian skrev for noen år siden i en mimresak om disse semifinalekampene:

– Da lagene forlot banen til pause, så trengte United inspirasjon. På åttitallet kunne det bare bety én ting.

Den ene tingen var selvsagt Bryan Robson.

INSPIRERTE UNITED TIL SEIER: Bryan Robson, her fra noen år senere.

United vant FA-cupen to år tidligere, og den gangen var Arsenal motstander i semifinalen, og den kampen (på nesten dagen to år tidligere) var mistenkelig lik Liverpool-kampen.

Akkurat som mot Liverpool lå United under til pause etter et baklengsmål som kom når det nærmet seg slutten av førsteomgangen, og igjen kunne United i stor grad skylde på seg selv for målet.

Bryan Robson utlignet rett etter pause, før unge Norman Whiteside senere ble matchvinner.

Da var det kanskje ikke så rart to år senere at Ron Atkinson minnet spillerne på den kampen, siden situasjonen til pause var lik mot Liverpool.

Forskjellen var at det var Mark Hughes som scoret mot Liverpool, og ikke Norman Whiteside som mot Arsenal, men ellers var altså mye likt.

Whiteside sparte heller målet sitt til finalen, der han ble matchvinner mot Everton.

SLIK ENDTE SESONGEN: United vant FA-cupfinalen i 1985 mot seriemester Everton.
Powered by Labrador CMS