– Vanskelig å vrake Di María

TV2-ekspert Petter Myhre  om sine tanker før Liverpool – United.

Publisert Sist oppdatert

Søndag klokka 17 kan United ta et stort skritt mot en topp 4-plassering om Liverpool slåes på Anfield. Da vil avstanden ned til 5. plassen være på fem poeng før sesongens åtte siste kamper.

Sviktende form?

Petter Myhre

– Liverpool har vært voldsomt gode etter nyttår, men 1. omgangen mot Swansea mandag og hele kampen mot Blackburn viste at noen av nøkkelspillerne ikke er helt på topp. Om det bare var en dårlig dag på jobben eller om formen er nedadgående er vanskelig å si, men spillere som Coutinho og Sterling har vært litt svakere i de siste kampene. Samtidig er ikke Daniel Sturridge på samme nivå som forrige sesong. Hvis de tre ikke skulle ha dagen så er det klart at det svekker Liverpool, sier han til united.no.

– Må nå samme nivå

Samtidig fikk Myhre selvsagt med seg Uniteds glimrende 1. omgang mot Tottenham i helga.

– Igjen så blir det vanskelig å fastslå noe. Var 1. omgangen mot Tottenham et tegn på at ting har snudd eller ikke?

Manchester United v Crystal Palace - Premier League

Myhre mener det er vanskelig å spå så veldig mye om hvordan det går søndag.

– Det er som man sier, disse kampene lever sitt eget liv. Samtidig er det denne gangen en ekstremt viktig kamp for tabellen. Det er altså noe mer enn bare rivaliseringen. Hvem takler det best? Det er jo menneskelig å ikke takle slikt press. Derfor blir spillere som Rooney og også Carrick viktige. De vet hva dette handler om. Balansen blir også viktig, så de gutta må opp på sitt beste.

Ville gjort én endring

– Hva med laguttaket? Ville du beholdt de 11 som slo Tottenham, eller dyttet Di María inn på laget igjen?

– Jeg ville gjort minimalt med endringer, men samtidig ville det sittet langt inne for meg å sette Di María på sidelinjen. Louis van Gaal vet jo at bare et glimt av gammel storhet fra Di María kan være nok til å avgjøre hele kampen.  Di María har rett og slett mer X-faktor enn Juan Mata.

dalbli

– Jeg ville beholdt Blind. Siden Liverpool har hjemmebane og ligger bak så er det i utgangspunktet de som må vinne kampen, og jeg anser Blind som en tryggere og smartere spiller defensivt. Han er mer fotballklok enn Shaw og også Marcos Rojo. De har sine kvaliteter, men i en kamp som denne ville jeg gått for tryggheten til Blind. Liverpool vil jo presse høyt og komme med hurtige overganger. Da er det viktig med taktisk kloke spillere som kan bidra til å styre backfireren. Da vil spillere som Carrick på midtbanen og Blind være en god idé, slik jeg ser det.

– Og hvordan ender topp 4-kampen?

– Det blir ren gjetning. Det er for mange kamper igjen, og skader, suspensjoner og formen kan endre seg for flere av lagene. For tre uker siden tok jeg det for gitt at City var blant de to beste. Jeg kunne slengt ut et tips, men det kan alle gjøre – og jeg tror man ville fått veldig mye ulike svar. Det blir i alle fall spennende. Nå er det Liverpool – United. Så er det Arsenal – Liverpool, så United – City og mot slutten også United – Arsenal. Alle disse kampene er sekspoengs-kamper, og seirer i disse enkeltkampene kan bli helt avgjørende, sier Myhre.

Du kan følge Petter Myhre på twitter her.

Powered by Labrador CMS