– Den viktigste kampen i året

– Og heldigvis har Gary Neville lagt opp. Vi har snakket med Liverpool-fansen før lørdagens storkamp.

Publisert Sist oppdatert

Tre ganger på rad har United tapt på Anfield.

Vi må faktisk helt tilbake til 2007 og en Carlos Tevez-scoring like før pause for å finne forrige seier borte mot Liverpool.

Da er det kanskje ikke så rart at Liverpool-fansen er litt optimistiske før lørdagens kamp.

– Vi er vel forsiktige optimister, sier Torbjørn Flatin, redaktør for liverpool.no og Liverpools medlemsblad The Kopite.

– Det er aldri noe som heter sikre poeng mot et lag mot United, de kampene lever sitt eget liv, men vi er i bra form og jeg mener selv at vi har den beste troppen vi har hatt på et par år, fortsetter han.

– Mye bedre venstreside

For drøyt ett år siden var Flatin og andre Liverpool-fans langt ifra like positive. Amerikanerne Tom Hicks og George Gillett hadde fortsatt kontroll over klubben, og i verste fall kunne de røde bli satt under administrasjon.

Så kom John Henry og New England Sports Ventures inn, og deretter har pila pekt rett vei. Luis Suarez og Andy Carroll ble hentet i januar, og i sommer fortsatte innkjøpene med Jordan Henderson (Sunderland), Charlie Adam (Blackpool), Stewart Downing (Aston Villa) og Jose Enrique (Newcastle.

– Det er litt tidlig, så jeg har ikke lyst til å dra en endelig konklusjon, men vi er bra fornøyd med sommeren selv om kjøpene så langt har vært litt opp og ned, sier Flatin.

– Med Enrique og Downing har vi fått en mye bedre venstreside i laget, men prestasjonene til Henderson og Adam har foreløpig vært noe mer midt på treet. Suarez var et kanonkjøp i januar, mens Andy Carroll fortsatt har mye å gå på. Det er uansett tidlig. Dette er fortsatt et lag som må bygges opp, fortsetter han.

Supporterklubbens redaktør mener imidlertid at det er én stor forskjell på dagens Liverpool-utgave sammenliknet med noen av de som har akslet den røde trøya de siste par årene.

– Den røde tråden er at vi har kjøpt inn spillere som virkelig har lyst til å spille for Liverpool, og kvittet oss med en del spillere som nok ikke var like hengivne. Det har bygget lagmoralen.

Etter sju poeng på de tre første seriekampene, tapte Liverpool deretter både borte mot Stoke og Tottenham. Før lørdagens kamp står de imidlertid med to strake seirer, nå sist borte mot lokalrival Everton, og dermed ligger de på 5. plass på tabellen – seks poeng bak oss.

– Står mellom United og City

Men uansett resultat lørdag, så tror ikke Flatin at Liverpool kan kjempe om gull i år.

– Jeg ble intervjuet om dette også før sesongen i United-Supporteren. Da sa jeg at jeg tror United og City kommer til å kjempe om seriegullet, mens Chelsea tar bronsen. Jeg tippet Liverpool på 4. plass. Skal noen av de andre enn Manchester-lagene kjempe om gullet må alt klaffe, men jeg tror folk rundt Liverpool vil være fornøyd hvis vi klarer 4. plassen, sier han.

– Og det tror du også etter sju seriekamper?

– Seriestarten vår har vært rimelig bra, omtrent som forventet, selv om vi nok har ett eller to poeng mindre enn det vi håpet på. Men Arsenal har snublet litt, Tottenham også, så vi er rimelig godt i rute, sier han.

Uansett blir lørdagen en tøff opplevelse for Flatin.

– Det er litt himmel eller helvete når vi møter United. Vi sitter på nåler i 90 minutter. Det er en utrolig viktig kamp, og jeg tror det betyr litt ekstra for spillerne, og ikke minst for Alex Ferguson. Hans misjon har jo hele tiden vært å overta tronen fra Liverpool.

– Og 19-18 gjorde vel vondt også for dere?

– Det er klart det var surt med 19-18, men vi har vært i en veldig spesiell situasjon med feil eiere, for å si det mildt, og for ett år siden stod vi altså i fare for å bli satt under administrasjon. At vi har fått løst den floken, at vi er på gang igjen og kan se fremover, dempet mye av skuffelsen ved at United fikk 19-18. Den positive følelsen av å kunne se fremover igjen var sterkere enn skuffelsen var. Sånn var det i alle fall for meg, sier han.

– Når tar dere gull igjen?

– Det er veldig skummelt å sette en tidsperiode på dette. Det første målet blir å nå Champions League igjen. Så tar vi det derfra. Kenny Dalglish har imidlertid en treårskontrakt, så vi håper at vi i løpet av de to neste sesongene blir en utfordrer til tittelen.

– Greit om ikke Rooney scorer…

– Hva er det verste som kan skje lørdag?

– Heldigvis har Gary Neville lagt opp, men Wayne Rooney kan godt la være å score i denne kampen – selv om det ikke er så veldig stor trøst om det er andre som scorer i stedet, sier Flatin.

Liverpool hadde ved utgivelsen av forrige medlemsblad 37.000 medlemmer her i Norge.

Vil du lese mer enda mer om Liverpool før kampen, sjekk www.liverpool.no.

Powered by Labrador CMS