Brighton scorer målene – United tar poengene

Tre scoringer og tre poeng mot Brighton på Old Trafford.

Det var ikke like pent som mot Partizan Beograd i midtuken, men United tok en oppskriftsmessig seier mot antatt svakere motstand. De klatret forbi Brighton på tabellen etter en kamp hvor gjestene var sist på ballen på tre av fire av kampens scoringer.

Stygt, men effektivt

Førsteomgang har ikke rukket å bli tre minutter gammel før Manchester United er frempå for første gang. En lang ball fra Lindelöf går over alle ledd og finner en spurtende Marcus Rashford. United-angriperen settes i ubalanse og makter ikke å få til en avslutning.

Etter det er det rimelig stille til det første kvarteret er passert, og Rashford viser igjen hvorfor så mange helst vil se ham på venstrevingen. Han skjærer inn fra venstre, passerer motspillerne som kjegler og banker til. Dessverre sitter ikke avslutningen.

FIKK EN SMELL: Midt i førsteomgang fikk Rashford en ordentlig trøkk, men han kom seg heldigvis på bena igjen. Skader er ikke noen Solskjær trenger flere av.

Rashfords innskjæring ble aldri konvertert, men det blir en svak avslutning fra Andreas Pereira like etterpå. Først er brassen noe ubesluttsom på halvdistanse, før han mister ballen til Anthony Martial. Franskmannen får ikke avsluttet grunnet en uheldig førsteberøring og sender den tilbake. Pereira fyrer av, men avslutningen går via Dale Stephens og i mål. Matt Ryan settes ut av retningsendringen og har ikke sjans i havet til å hindre scoring.

Det tar ikke mange minuttene før United dobler ledelsen, og igjen er det en scoring vi i beste fall kan kalle «sjarmerende». Fred slår et innoverskrudd frispark som har Harry Maguire som adresse. United-stopperen taper duellen, men Lewis Dunk som vinner den, sender den mot egen keeper. Scott McTominay lirker ballen mot nettet, og Davy Pröpper forlenger den. Selvmål av Brighton-spilleren og 2-0 til United.

Åtte minutter før pause legges Rashford i bakken. Det ser skummelt ut en stund, men 22-åringen kommer seg opp og fortsetter.

Dro det i land

Etter hvilen er det litt tamt på siste tredjedel av banen. Manchester United vil, men det er ikke alltid det går. Idet timen er passert er det kun én avslutning på mål i andreomgang. Et skudd fra tjueto meter fra Pereira.

Det tennes et lite Brighton-håp etter halvspilt andreomgang når Dunk løper seg fri fra markeringen sin på corner og får stanget inn reduseringen litt for enkelt.

ROLIG DAG: Til tross for et innsluppet mål på corner ble ikke stopperparet satt på for mange prøver.

Like etterpå svarer hjemmelaget. Fred, som har spilt en meget god kamp, slår en pasning mot Martial som er på løp. Franskmannen holder på ballen lenge nok til at Rashford kommer seg i posisjon, og 22-åringen har få vansker med å sette ballen i nettet via tverrliggeren.

Før jubelen fra hjemmesupporterne har gitt seg kommer de første sukkene. Daniel James spiller fri Marcus Rashford som på blank kasse presterer å sette kula utenfor. Keeper er utspilt, forsvaret er utspilt, og det er ingenting som skulle tilsi at Manchester-gutten ikke skal sette den.

Brandon Williams og Daniel James har begge gode muligheter til å hamre den siste spikeren i Brighton-kista, men en vanskelig Ryan mellom stengene hos gjestene hindrer debutanten og bursdagsbarnet å komme på scoringslisten.

Manchester United er utvilsomt det beste laget, og Ole Gunnar Solskjær kan innkassere tre poeng etter en hjemmekamp i ligaen for første gang siden Leicester var på besøk midt i september.

Et lite skår i gleden er det at Scott McTominay får seg et skikkelig overtråkk rett før kampen er over. Han hjelpes av banen, men slipper heldigvis båra.