during the Barclays Premier League match between Southampton and Manchester United at St Mary's Stadium on September 20, 2015 in Southampton, United Kingdom.

Martial scoret to i sterk borteseier

LIVE: Manchester United klatret opp i ryggen på Manchester City.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United hadde muligheten til å klatre opp i ryggen på Manchester City med seier borte mot Southampton. Og de grep muligheten med begge hender.

Southampton åpnet klart best og tok ledelsen ved Graziano Pellè. Men plutselig fikk United en mulighet ut av ingenting, og da sørget Martial for at det stod 1-1 til pause.

I andre omgang fikk United en ny gratismulighet som Martial nok en gang omsatte til scoring. Mata økte deretter ledelsen til 3-1 etter at United hadde hatt 46 trekk i forkant.

Southampton reduserte ved Graziano Pellè fire minutter før slutt, men det var for sent for Southampton. Til tross for en liten sluttspurt holdt United unna og kunne juble for alle tre poengene.

Southampton 2-3 (1-1) United

Premier League, 20. sep. 2015
St. Mary’s Stadium, 31.588 tilskuere
Dommer: Mark Clattenburg

13. min.: 1-0 Pellè
34. min.: 1-1 Martial
50. min.: 1-2 Martial
68. min.: 1-3 Mata
86. min.: 2-3 Pellè

Southampton: Stekelenburg; Yoshida, Fonte G, van Dijk G, Targett (Martina 46); Wanyama, Romeu (Davis 56); Mané, Ward-Prowse (Long 76), Tadic; Pellé
Uben.innb.: Davis, Cédric, Rodriguez, Juanmi

United: De Gea; Darmian (Valencia, 46.), Smalling, Blind, Rojo (McNair, 69.); Carrick (Schweinsteiger, 61.), Schneiderlin; Mata, Rooney, Memphis; Martial
Uben.innb.: Romero, Herrera, Young, Fellaini

LIVE

SLUTT

90+5: Det tikker og går mot slutt. Southampton lemper ballen opp, United sparker den langt opp på Southamptons halvdel igjen. United vinner et innkast høyt i banen, og da er det nok slutt.

90+4: De Gea bruker tid med ballen hver gang han har muligheten nå.

90+2: Wanyama finter både Rooney og Schweinsteiger langt opp i pølseboden. Mens de to United-spillerne står klare til å forsyne seg med stekt løk, ketsjup og sennep, fyrer Wanyama av gårde et skudd som har farlig retning mot mål. Men United har en meget god keeper mellom stengene, og De Gea kaster seg til siden og slår ballen vekk med høyrearmen.

90+2: Southampton presser på. Mané slår inn mot Tadic, som stiger til værs og slår Valencia i duellen på bakerste stolpe. Det blir femmeter for United.

90+1: Det legges til fem minutter på St. Mary’s.

90: McNair stormer fremover på en overgang. Kommer seg helt ned til dødlinja hvor Stekelenburg kommer ut og stenger av nærmeste hjørne. Corner.

89: Wanyama fosser fremover og blir meid ned av Valencia. Southampton får et frispark i farlig innleggsposisjon. Den første ballen blir headet unna, og Shane Long snapper ballen rett foran nesen på medspiller Davis som sto klar til å skyte. Long løfter inn – Pellè header over.

86: 2-3. Graziano Pellé reduserer. Sadio Mané går ned til dødlinja og slår inn. Pellè stiger til værs og header ballen kontrollert bort i hjørnet. David de Gea kan ikke annet enn å se på at den ballen går innenfor stolpen.

83: Virgil van Dijk har slitt voldsomt med å kontrollere Anthony Martial i denne kampen, og det er veldig fint symbolsk bilde når Van Dijk ligger nede med krampe, og får tøyehjelp av nettopp Martial.

81: United hadde 44 trekk før scoringen til Juan Mata. Avslutningen i mål var den 45. avleveringen i løpet av angrepet som ledet til scoring. Det var kun Martial og De Gea som ikke hadde en pasning i oppbyggingen av det angrepet.

79: Memphis tar fart og blåser det frisparket like over tverrliggeren. Stekelenburg har tilsynelatende god kontroll.

78: Fonte finner frem saksa og klipper ned Martial rett utenfor sekstenmeteren. Soleklart frispark. Soleklart gult kort.

76: Shane Long kommer inn for James Ward-Prowse.

75: Sadio Mané tråkler seg inn i Uniteds sekstenmeter, og går overende når han møter Chris Smalling. Clattenburg mener imidlertid at det ikke har skjedd noe som gir grunnlag for å blåse, og spillet fortsetter. Reprisene viser at dommeren gjør rett.

74: Matas frispark fra rundt 20 meter treffer muren.

73: Gult kort til Van Dijk. Southampton-stopperens nye hobby er tydeligvis å legge Martial i bakken. Denne gangen gjorde han nok lurt i å stoppe Martial og Rooney var i ferd med å komme to-mot-én.

72: Virgil van Dijk forsøker å kle av Martial og stjele drakten hans. Uniteds tomålsscorer går overende, uten at Clattenburg føler at det er grunn nok til å blåse frispark.

69: Paddy McNair kommer inn for Marcos Rojo. Daley Blind går ut på venstrebacken.

68: 3-1! Juan Mata! Etter at United har hatt ballen i lang tid, trekker Memphis seg inn og fyrer av et skudd fra utenfor sekstenmeteren. Ballen smeller i stolpen, og på returen kan Mata enkelt sette inn 3-1 i det mer eller mindre åpne buret.

67: Manchester United har meget god kontroll over denne kampen for øyeblikket. Det høye presset som Souhtampton viste innledningsvis er ikke å se, og United har få problemer med å holde ballen i laget.

64: Svak corner fra Memphis. Ballen går over hele feltet og ut til innkast på motsatt side.

63: Memphis går til dødlinja og får slått inn. Blokkeres til corner.

61: Bastian Schweinsteiger kommer inn for Michael Carrick.

59: Himmel og hav – hva er det United har mellom stengene? Er det en fugl? Er det et fly? Nei, det er David de Gea. José Fonte vinner duellen i første sone og får god fart på ballen. Med tigerlignende reflekser viser De Gea frem klørne og slår den vekk fra streken.

57: Ward-Prowse løfter inn igjen. Southampton vinner en corner, og da er det Ward-Prowse som skal slå inn igjen. Rooney stiger til værs og header unna. United får en overgangsmulighet, men Rooney er litt for upresis i avleveringen.

56: Morgan Schneiderlin legger inn en ny søknad om et gult kort, men heller ikke denne gangen mener dommeren at franskmannen har gjort nok til å fortjene det. Men det skal nok ikke så mye mer til nå.

55: Steven Davis kommer inn for Oriol Romeu.

54: Southampton får et frispark 40 meter fra mål. Ward-Prowse slår ballen mot bakre stolpe, men David de Gea kommer ut og plukker ballen med nevene.

53: Så er det José Fonte sin tur til å rote bort ballen. Memphis forsøker et skudd fra langt hold. Stekelenburg ser ut til å ha god kontroll.

50: 2-1! Anthony Martial! Franskmannen kommer til dekket bord etter at Maya Yoshida har tatt på seg servitørrollen. En sulten Martial takker, bukker og jafser i seg den muligheten. Alene med Stekelenburg er Martial nok en gang helt iskald, og triller ballen enkelt forbi målvakt.

47: Wanyama tar telling etter at Martial har vært oppe med en arm.

46: De to lagenes respektive managere har gjort én endring hver: Antonio Valencia erstatter en svak Matteo Darmian for United, mens Cuco Martina kommer inn for en skadet Matt Targett hos Southampton. Andre omgang er i gang.

PAUSE

45: Det legges til ett minutt.

44: Matt Targett ligger nede for telling. Mark Clattenburg stopper spillet.

42: Smart variant fra United. Memphis slår ballen langs dødlinjen og til Mata som sniker seg bak ryggen til Ward-Prowse. Spanjolen slår inn til Schneiderlin, som nesten setter inn dagens andre United-mål.

41: Det har vært veldig stille de siste minuttene, men plutselig holder United på å få en god mulighet. Memphis og Mata klarer nesten å krangle til seg ballen i god posisjon, men det blir en corner.

37: Reprisene viser helt tydelig at Mata er i offside når han mottar ballen, men dette er først og fremst av akademisk interesse. Resultattavla viser 1-1, og det kommer etter en periode hvor United har tatt mye mer kontroll over kampen.

34: 1-1! Anthony Martial utligner! En offsideplassert Juan Mata vender lekkert opp og etter at han mottar en heading. Maya Yoshida kommer til unnsetning og setter inn en meget god takling, men Martial plukker opp ballen, og er både iskald og klinisk foran Southamptons mål. Uniteds nyervervelse triller ballen inn bak Stekelenburg i Southampton-buret, og da står det 1-1!

33: Det er liten tvil om at Louis van Gaal bør foreta seg noe her. Southampton har vært det klart beste laget i første omgang, og har vært klart nærmere 2-0 enn United har vært utligning.

30: Schneiderlin lager frispark på midtbanen, men slipper unna det gule kortet.

29: Wayne Rooney kjemper en hard kamp mot dagens matchball, som neppe får julekort av Rooney om dette uvennskapet fortsetter. Til slutt klarer Rooney å få kontroll over ballen og passere Oriol Romeu, men deretter klarer han ikke å levere posten til rett adresse.

26: Graziano Pellè fortsetter å bølle med Daley Blind. Italieneren løfter vekk midtstopperen og stjeler lunsjpengene hans, før han finner Mané med en pasning. Den raske kantspilleren kvitter seg enkelt med Darmian, men klarer ikke å plukke ut Dusan Tadic foran mål.

24: Juan Mata viser at han også har puttet en god dose følsomhet i fotballstrømpene i dag. Spanjolen serverer Memphis på bakre stolpe, men nederlenderen klarer ikke å forsyne seg av matfatet. Headingen går over målet.

23: Sir Alex Ferguson uttalte i sin tid at dødballfoten til Charlie Adam var verdt fem millioner pund alene. Med dagens marked er det skummelt å tenke på hva innleggsfoten til James Ward-Prowse er verdt. Unggutten slår et nytt presist innlegg mot Pellè, men italieneren header over.

21: Matteo Darmian har store problemer med å hamle opp med Dusan Tadic.

19: Rooney vender spillet til Rojo. Argentineren prøver å slå inn, men det blokkeres av James Ward-Prowse.

17: Så viser United endelig tendenser. Memphis utfordrer innover og slipper til Martial, som vender opp og avslutter. Dessverre går den flere meter over mål.

16: Ny kjempesjanse for Southampton! Pellè smeller ballen i stolpen! United sliter med å spille seg fri fra det høye presset til Southampton. Hjemmelaget vinner ballen og setter opp Pellè, som tar med seg ballen inn og avslutter i treverket.

15: Manchester United har vært fryktelig tannløse i åpningskvarteret, mens Southampton virker pigge.

13: 0-1. Graziano Pellè. James Ward-Prowse blir spilt fri på høyrekanten. «Den nye Beckham» slår et meget presist innlegg til Mané, som avslutter fra 14 meter. De Gea varter først opp med en kjemperedning, men er sjanseløs når Graziano Pellè kommer først på ballen.

11: Tadic passerer Darmian overraskende enkelt, før han sender inn et meget farlig innlegg. Pellè lusker i boksen, men United får ballen unna. Det blir en corner, som United får klarert.

10: Så hvis Pellè at han tilhører en annen vektklasse enn Daley Blind. Han kvitter seg enkelt med nederlenderen ute ved krittet, før han vender spillet over til Mané. Senegaleseren legger ned til Tadic, som avslutter et par meter til side for mål.

9: United prøver å utnytte at Southampton står høyt. Mata forsøker å finne Martial i bakrom, men hjemmelagets backrekke faller av tidsnok og har god kontroll.

6: Daley Blind viser muskler i en duell med Graziano Pellè, og gjør dermed sitt for å avfeie kritikken fra Ronald Koeman, som mente at nederlenderens manglende fysikk er noe Southampton kan utnytte.

5: Matteo Darmian gir bort et innkast når Southampton setter inn et høyt press. Vertene deretter å tre gjennom Pellè, men pasningen blir litt for lang for italieneren.

4: Lagene føler hverandre litt på tennene innledningsvis. Mens Manchester United som vanlig er tålmodige i den oppbyggende fasen, har Southampton slått mye i lengderetning så langt.

2: Louis van Gaal måtte tåle mye kritikk for at han valgte å flytte Daley Blind ut på venstreback mot PSV. Denne gangen har han valgt å beholde nederlenderen inne sammen med Chris Smalling, mens Marcos Rojo bekler venstrebackplassen i dag.

1: Det er vertene som sparker i gang dette oppgjøret.

Powered by Labrador CMS