UHELDIG PÅ MÅLET: Morgan Schneiderlin hadde en grei kamp for United, men var ikke helt på nett da San Jose reduserte like før pause.

Schneiderlin avgjorde i debuten

LIVE: 22 spillere fikk 45 minutter hver da Morgan Schneiderlin scoret kampens eneste mål.

Publisert Sist oppdatert

Endelig er det klart for kamper igjen. Manchester United møtte Club América i den første av sesongens oppkjøringskamper grytidlig lørdag morgen.

Dermed var det duket for debuter for både Memphis Depay, Matteo Darmian, Bastian Schweinsteiger og Morgan Schneiderlin.

Manchester United-fansen fikk se både Memphis, Darmin og Schneiderlin fra start, mens Schweinsteiger ble byttet inn ved halvtid.

Alle Uniteds nyervervelser imponerte i sine debuter, men det var Schneiderlin som stjal overskriftene da han headet inn matchvinnerscoringen etter bare fem minutter.

Manchester Uniteds lag i første omgang: Johnstone; Darmian, Jones, Blind, Shaw; Carrick, Schneiderlin; Mata, Memphis, Young; Rooney

Uniteds lag i andre omgang: Lindegaard; McNair, Smalling, Evans, Blackett; Herrera, Schweinsteiger; Lingard, Januzaj, Pereira; Wilson

Skadet: De Gea og Valencia

Ubenyttet: Fellaini og Goss

Club Américas startellever: Hugo Gonzalez, Pablo Goltz, Osmar Mares,Pablo Cesar Aguilar, Gil Buron, Javier Guemez, Miguel Samudio, Osvaldo Martinez, Michael Arroyo, Rubens Sambueza, Carlos Darwin Quintero

 

 

LIVE

SLUTT

90+1: Dette ebber ut i United-seier. United kan få en siste angrepsmulighet, men roer ned.

90: Vi beveger oss inn i overtiden. Kun ett minutts tilleggstid.

87: Lindegaard plukker et frispark fra siden. Fortsatt 1-0 selvsagt. Dersom det blir 1-1 etter 90 minutter går kampen til straffespark.

86: 46 857 er til stede på CenturyLink Field i «kveld».

84: Sambueza kaster seg inn med knottene først igjen. Har gult kort fra før.

82: Chris Smalling blir avblåst for en hands som kun er hands i spansktalende land. Dommeren gjør det hele komplett når han trekker frem det gule kortet.

81: Lindegaard holder på å gjøre et ufarlig tilbakespill farlig når han mister fotfestet. Kommer seg opp og får ballen under kontroll.

80: Lingard er for hissig når han skal prøve å vinne tilbake ballen. Frispark imot.

77: Sambueza slår inn fra høyre. En América-spiller sleiver ballen inn til Lindegaard.

75: Adnan Januzaj skaper en mulighet helt på egen hånd. Dribler en, dribler to, før han fyrer av fra 15 meter. Keeper slår den unna.

72: Ballen smeller i stolpen! Det er América-innbytter Diaz som setter ballen i stolpen bak en mer eller mindre utspilt Lindegaard.

69: Pereira får seg en neve og går i bakken. Kommer seg opp igjen.

67: Club América foretar seks spillerbytter.

65: Klokken er nå 06.28 her i Norge. Spillet som vises på CenturyLink Field i øyeblikket bidrar ikke akkurat til å holde melatoninproduksjonen i sjakk.

62: Pereiras corner blir klarert.

60: Rolige minutter nå. Schweinsteiger viser seg som en general og ledertype på midtbanen. Han instruerer stadig ungguttene foran seg.

58: Pereira setter opp Januzaj, men 20-åringen snubler ballen vekk.

56: United holder ballen fint i laget. Smalling holder på å havne i trøbbel, men skaffer seg et frispark på rutinert vis.

55: McNair bryter ballen og setter fart. Han slipper ut til Lingard, som spiller ut til Januzaj. Unggutten bruker et touch før han fyrer av – centimetere til side for stolpen.

53: Pereira er pigg igjen. Slår inn til Januzaj, men belgieren klarer ikke å få kroppen på ballen.

51: Andreas Pereira tråkker til i en takling og blir belønnet med et gult kort.

49: Trengte faktisk to minutter på å la det synke inn. Så var det ungguttenes tur til å vise seg. Blackett starter det hele med en flott crosser til Lingard. Til slutt er det Pereira som avslutter like utenfor stolpen. Close – but no sigar.

47: Manchester United har Bastian Schweinsteiger på midtbanen. La oss bare bruke ett minutt på å la det synke inn.

46: Den andre omgangen er i gang. United har byttet hele laget.

PAUSE: Manchester United går til pause med en 1-0-ledelse. Morgan Schneiderlin headet United i føringen, men etter hvert har América tatt mer over. Darmian har vært solid på høyrebacken. Jones har slitt litt med en Blind som har hatt problemer med å posisjonere seg som midtstopper, mens Shaw har vært offensiv på venstresiden. Carrick har overraskende nok slått bort ballen ved et par anledninger, mens Schneiderlin har løpt og taklet og vist seg som den midtbanespilleren United har manglet. Mata har vært mest involvert av kantene. Memphis og Rooney har forsøkt å lære hverandre å kjenne, men involveringene deres var av varierende kvalitet denne omgangen.

I andre omgang er det forventet at vi ser elleve nye spillere på banen. Det ryktes at det er disse elleve som kommer utpå i andre omgang: Lindegaard, McNair, Smalling, Evans, Blackett, Herrera, Schweinsteiger, Lingard, Pereira, Januzaj, Wilson.

45: América forsøker å tre ballen gjennom på Uniteds høyreside. Ikke på Matteo Darmians vakt.

43: Memphis prøver å flikke gjennom Rooney igjen. Ser ut som de to er i ferd med å danne en slags felles forståelse.

41: Morgan Schneiderlin viser at han også er utstyrt med en flott pasningsfot når han vrir spillet til Juan Mata med en milimeterpresis crosser. 15 sekunder senere viser Johnstone at han fremdeles er våken i United-buret.

39: Memphis finner Wayne Rooney med en flott flikk. United-kapteinen tar med seg ballen på fint vis, men skuddet med venstrebeinet går til side for mål.

38: Hele laget som skal spille andreomgangen varmer opp på sidelinjen.

37: Memphis Depay blir spilt fri på 15 meter. Han vender opp og kan bare trille ballen videre til en bedre plassert Ashley Young, men ungguttens forsøk blir blokkert når han istedenfor velger å skyte. Egoismen til 21-åringen er noe av det som har blitt kritisert mest ved spillestilen hans.

36: Med unntak av noen litt hissige latin-amerikanere, har denne kampen båret veldig preg av å være en treningskamp. United ser ut til å slite litt med å finne rytmen.

34: Nå er det faktisk litt ampert i denne vennskapskampen. Dommeren deler ut et gult kort til kapteinen Sambueza, som la Memphis Depay i bakken med en takling bakfra. Unødvendig.

33: Vel, vel, Daley Blind? Takler innenfor egen sekstenmeter slik at Quintero går overende. Vanskelig å se om han treffer mann eller ball. Dommer gir ingenting.

32: Frispark i fin innleggsposisjon. Det er ikke Phil Jones som slår dødballer for United foreløpig. Juan Mata svinger den inn, men målvakt Gonzalez er ute og plukker den innsvingeren ned.

31: Bytte hos América. Erik Pimentel kommer inn for høyreback Pablo Goltz, som må gi seg med skade.

30: Ellers ryktes det at det er disse elleve som kommer utpå i andre omgang: Lindegaard, McNair, Smalling, Evans, Blackett, Herrera, Schweinsteiger, Lingard, Pereira, Januzaj, Wilson.

29: Sam Johnstone fortjener ros for sin årvåkenhet ved flere situasjoner. Ellers er det flott å se Luke Shaw storme oppover Uniteds venstreside. Det er slikt som varmer røde supporterhjerter.

28: Matteo Darmian har vært solid så langt på høyrebacken. Morgan Schneiderlin flytter beina og vinner baller sentralt. Memphis Depay viser at han har ferdigheter og er i stand til å skape sjanser for United.

25: Daley Blind har vært litt uvøren i posisjoneringen så langt. Nederlenderen er i utgangspunktet venstre midtstopper, men har havnet litt overalt i løpet av den første halve omgangen.

23: Rooney i offside.

22: Club América får styre mye av showet nå.

20: Sambueza vant diskusjonen. Det burde han kanskje ikke ha gjort, for den venstrebeinte kapteinen klarte ikke å treffe annet enn United-muren.

19: Luke Shaw river ned en motspiller på 18 meter og dommeren tar i bruk fløyten sin. Seks gulkledde forsøker å finne ut hvem som skal forsøke seg. Det kan se ut til at kaptein Rubens Sambueza vant den diskusjonen.

18: Manchester United står tilsynelatende ukritisk høyt når América forsøker å tre ballen i bakrom. Heldigvis reddes de av en flagrende linjemann.

15: Memphis’ rolle i dag kan muligens minne litt om den rollen Arjen Robben hadde for Nederland i VM i fjor sommer. Når United angriper organisert får han bevege seg relativt fritt rundt i mellomrommet bak spissen, mens han defensivt forsøker å være øverst og sette det første presset sammen med Wayne Rooney. Dermed kan han også bruke farten sin direkte i bakrom om United vinner ballen.

14: United kombinerer flott på venstresiden. Ballen legges ut til Mata som brenner av. Skuddet er hardt, men Hugo Gonzalez får den mer eller mindre rett på seg.

13: Memphis slår en fin gjennombruddsball til Mata, men spanjolen står i offside og blir avvinket.

11: Schneiderlin mister ballen sentralt i banen. América kan kontre, men United jobber godt for å komme seg på riktig side.

9: United forsøker å kombinere seg gjennom sentralt i banen. Juan Mata slurver bort muligheten med en upresis avlevering.

7: Kjempesjanse for América! Guemez slår et nydelig innlegg inn i feltet, men verken Arroyo eller Quintero klarer å få tåa på den ballen.

5: MÅL! Morgan Schneiderlin scorer! En corner fra Young heades videre av Carrick på første stolpe. Til slutt havner ballen hos Schneiderlin på bakre stolpe, som header ballen i en parabelbue over Gonzalez i América-buret.

4: Det ser ut som om United sliter med å finne ut av den våte gressmatten så langt. Rødtrøyene holdt på å rote det til før det hadde gått 15 sekunder, men Sam Johnstone var våken. Ellers har en pasning fra Young stoppet i en vannpytt, mens Memphis Depay mistet fotfestet ved en anledning.

3: Det er Michael Carrick og Morgan Schneiderlin som danner den sentrale midtbaneduoen i dag. Førstnevnte viser at han fremdeles har pasningsfoten og overblikket når han vrir en nydelig pasning til Ashley Young.

2: Daley Blind er midtstopper sammen med Phil Jones. Ellers er Juan Mata til høyre, Ashley Young til venstre, mens Memphis Depay spiller i hullet bak Wayne Rooney.

1: Der er vi i gang i Seattle. Memphis Depay og Wayne Rooney sparker det hele i gang.

Powered by Labrador CMS