lisandro010222i

BEKREFTET: Lisandro Martinez klar for Manchester United

Lisandro Martínez er klar for Manchester United, det bekrefter klubben i en pressemelding søndag.

Publisert Sist oppdatert

Den 24 år gamle argentineren har signert en 5-årskontrakt med klubben og blir med det Erik ten Hags tredje signering denne sommeren.

Det eneste som gjenstår er de siste detaljene rundt visum og den medisinske testen.

Manchester United betaler €57 millioner i overgangssum og avhengig av prestasjoner kan totalsummen ende opp på €67 millioner.

Midtstopperen var en viktig brikke i Erik ten Hags Ajax-lag, og nå er de altså gjenforent i United.

Vitesse v Ajax - KNVB Cup Final
SUKSESS: Erik ten Hag, Lisandro Martínez og resten av Ajax-laget har hatt mye suksess de siste årene. Her etter cuptittelen i april 2021.

Vant kampen om Martínez med Arsenal

Arsenal skal også ha vært svært lystne på å hente Martínez, og var også først ute ved å prøve å hente ham.

Selv om Mikel Arteta er fan, så hjalp det uansett lite da United kastet seg inn i kampen. Det kom raskt frem rapporter om at Martínez helst ville til United for å spille under Erik ten Hag igjen.

Ellers skal også Ten Hag ha fått viljen sin internt når det gjelder denne signeringen. Uniteds speiderapparat skal ifølge lokalavisa ha foretrukket Pau Torres som venstrebent stoppersignering, men det ble altså heller den argentinske landslagsspilleren.

– Dette er en eventuelt spennende signering på mange måter. For det første fordi man ser ganske forskjellige muligheter for United med Lisandro Martinez fordi han er så anvendelig. Han har primært spilt stopper i Ajax, en del venstreback for landslaget og kan også spille sentralt på midten, sa Petter Veland til united.no i starten av juli – og Veland syntes det var mest spennende å se for seg Martínez på midtbanen for United.

lisandropau2022
VALGTE MARTÍNEZ: Uniteds speiderapprat skal ha anbefalt Pau Torres, men United valgte å støtte Erik ten Hag.

Den beste Ajax-spilleren i 2021/22-sesongen

Etter barne- og ungdomsår i Club Urquiza, Club Libertad og Newell’s Old Boys så fikk han én seniorkamp for sistnevnte klubb, men kort tid etterpå dro han til Defensa y Justicia på lån, en overgang som året etterpå ble permanent. Det ble to år i Florencio Varela-klubben før han sommeren 2019 ble signert av Ajax.

Der etablerte hans seg raskt på A-laget – og allerede i andre kamp i Æresdivisjonen ble han kåret til banens beste.

På dette tidspunktet hadde han allerede debutert for det argentinske landslaget, for den første landskampen kom mot Venezuela i mars 2019.

Nå står han med sju landskamper for Argentina, og han spilte blant annet én av kampene da Argentina vant Copa América i 2021.

I 2021/22-sesongen ble han kåret til sesongens beste spiller i Ajax (Rinus Michels Award), og forhåpentligvis kan han imponere også i United fremover.

lisandromartinez050622
KLAR FOR UNITED: Lisandro Martínez.

Flere store Martinez-saker:

EKSPERT: – «Vraker» Martinez som United-stopper

VIAPLAY-KOMMENTATOR: – Han er en ekstremt smart spiller

RBH: – Gir Ten Hag et skikkelig dilemma

ARGENTINERE I UNITED: Martinez nummer åtte i rekken

Powered by Labrador CMS