– Fantastisk, men merkelig kamp

VIDEO Ben Foster (i gult) ble kåret til "Man of the Match" etter finaleinnsatsen mellom United-stengene, og skal ha en stor del av æren for at det er United, og ikke Tottenham, som i øyeblikket løper rundt og feirer Ligacup-triumfen.

Publisert Sist oppdatert

"Ja, dette er fantastisk," sa den 25 år gamle keeperen til Sky Sports, mens han lot blikket sveipe over tribunene hvor de røde horder var i full gang med seiersfesten.

"Men det var en merkelig kamp, og de 30 overtidsminuttene ble jo nærmest spilt i gåtempo. Men det er fantastisk å ha vunnet," gjentok han fornøyd.

Var det noe som ikke besto prøven på Wembley idag, var det banedekket. Det var løst og ga spillerne store problemer med fotfestet, men Foster reflekterte ikke noe videre over den saken:

"Det begynte etter hvert å bli litt slitt, men det var likt for begge lag," mente han.

Foster ga ellers honnør til Tottenham, som han innrømmet presset godt på i perioder, men til ingen nytte:

"Ja, men sånn går det av og til; fotball kan være et nådeløst spill."

På spørsmål om han tror United for alvor er igang med trofésankingen nå, lød svaret:

Defintivt – vi er Man. United, og vi ønsker å vinne alt!"

Se Foster på ekstern a fra Sky Sports

– Modig av Sjefen

Ben Foster ga også uttrykk for takknemlighet overfor Sir Alex som ga ham sjansen til å bli dagens helt på Wembley. Den storvokste keeperen gjorde flere gode redninger underveis i kampen, og satte kronen på verket ved å stoppe John O'Haras forsøk fra 11-meteren under straffekonkurransen.

Men dagen kunne ha blitt så helt annerledes for Foster om SAF hadde valgt å holde seg til det "sikre", og sendt utpå sine førstevalg.

"Sjefen tok en modig beslutning," skrøt den tidligere (bank fire ganger i bordet) så skadebelastede sisteskansen til MUTVs utsendte.

"Han kunne ha valgt de vanlige spillerne, noe som kunne ha gjort jobben mye enklere for oss, men han beholdt troen på de yngre.

Om sin egen innsats var Foster godt fornøyd:

"Selv synes jeg det gikk bra, spesielt sett på bakgrunn av at jeg ikke har spilt så mange kamper denne sesongen. Når jeg får sjansen forsøker jeg alltid å fokusere på de tingene jeg føler at jeg er best på. Jeg må si stor takk til ham, og heldigvis vant vi også troféet for ham.

– Enkelt å være keeper

En beskjeden Foster tonet ned sin egen betydning i straffekonkurransen, men var kjapp med å dele ut superlativer til spillerne som holdt nervene under kontroll fra 11-metersmerket; det vil si Giggs, Tevez, Ronaldo og Anderson.

"For å være helt ærlig innebærer det ikke noe særlig press å være keeper. Du må bare stå der og håpe på at du velger å kaste deg riktig vei. Egentlig er det en vinn-vinn-situasjon.

"Presset ligger på de der ute (straffeskytterne). Guttene våre gjorde en fantastisk jobb med sine straffer. De satte dem selvsikkert i nettmaskene. Det var liksom aldri noen tvil," sa en imponert Ben Foster.

Powered by Labrador CMS